HMS News

Jens Edman vann premiären av V8 Thunder Cars på Ring Knutstorp

Jens Edman.

Efter första testkörningen så gjorde vi några småjusteringar på bilens inställningar, det visade sig vara helt rätt eftersom kvalet dominerades helt och hållet av Edman.
Ett utvarv, ett uppvärmingsvarv för att få rätt däck temp och sedan satte Jens bästa tiden på tredje varvet. Vilket innebar Pole position inför premiär racet på Lördagen. Edman gick sedan i depå för att spara på sina däck medan konkurrenterna låg ute och pressade vad dom kunde för att få till en bra tid.

Hyllinge MS föraren Patric Sundel också körandes för Bryntesson Motorsport, gjorde ett bra kval, satte sjätte bästa tid, får därmed starta från startruta sex.

På Lördagen kördes det två deltävlingar i SM serien V8 Thunder Cars.

I första racet tog Jens Edman övertygande starten och ledde ganska odramatiskt från start till mål. Segermarginalen ner till tvåan Alx Danielsson var betryggande. Trea blev Stein Frederick Akré från Norge. Patric Sundel fick en dålig start och föll tillbaka till en åttonde placering.

Startplaceringen inför race 2 avgörs av vilken som har bästa varvtid från race 1.

Här blev det Norrmannen Akré som startar från Pole med Edman som tvåa. Patric Sundel fick inte till det och startar från elfte plats.

Alx Danielsson
I andra racet blev starten tuff där Norrmannen tog starten, Alx Danilesson var uppe och utmanade med en bra start men efter Alx tagit sig förbi Edman, gled Edman in bakom och ned på insidan av Alx och tog därmed tillbaka andra platsen redan i första kurvan.

Jens låg sedan och jagade Akré i flera varv men insåg att det skulle bli svårt att passera den duktige Norrmanen så Jens slog av lite på takten och sparade däck. Jens blev tvåa efter en säker och kontrollerad körning. Akré tog sin första seger i V8 Thunder Cars och Alx Danielsson slutade på en tredje plats.

Patric Sundel gjorde ett bra race med flera omkörningar och tog sig uppåt i fältet från sin elfte start plats. Patric slutade efter 18 avverkade varv på en sjunde plats.

Ställningen i SM serien V8 Thunder Cars

1. Jens Edman Bryntesson Motorsport 43 poäng.

2. Stein Frederick Akré Team Trysil 40 poäng.

3. Alx Danielsson Memphis Racing 30 poäng.

7. Patric Sundel Bryntesson Motorsport 10 poäng.

Krasch!. Foto: Mikael Persson

Patric Sundel undgår precis Marcus Palnér, när han kraschar hårt på lilla rakan, efter att något gått snett eller sönder redan uppe vid krönet. Marcus klättrar ur bilen oskadd, men bilen blev nog skrot och AMCO-räcket fick korrigeras tillbaks.

Arkiv 2014