Arkivsida

Sebastian Eriksson vann RallyX på Ring Knutstorp

Det blev dramatik när RallyX hade premiär på Ring Knutstorp. Rallycrossen bjöd publiken på rullningar, täta fajter och showande på tre hjul av den norske publikfavoriten Henning Solberg.
Segrare. Foto: Mikael Persson

Historisk segrare i Supercar-klassen blev dock den 21-åriga jättetalangen Sebastian Eriksson från Sunnemo som kör för Olsbergs MSE.

– Jag fick en riktigt bra start i finalen och kom ut själv efter första kurvan, säger Eriksson. Sedan kunde jag hålla mitt eget tempo in i mål. Jag rankar den här segern väldigt högt. Det var absolut VM-tempo på motståndet och förarna som var här är riktigt bra.

Och det var ordentligt motstånd som Eriksson bjöds på. Där fanns P-G Andersson, Tommy Rustad, Ole Christian Veiby, Johan Kristoffersson men det var Robin Larsson som blev tvåa när krutröken hade lagt sig över banan. Larsson var snabbast av alla under fredagen men nådde inte riktigt ända fram men med tanke på att hans bil, en Audi A1, var alldeles nybyggd var han nöjd.


P-G Andersson jagar frenetiskt Robin Larsson

– Det gick väldigt bra för att vara första tävlingen med bilen, säger Larsson. Jag var snabbast under gårdagen men av någon anledningen kunde jag inte riktigt tagga till och fick inte upp farten i finalen. Bilen kändes lite konstig men jag vet inte om det var mig eller bilen det berodde på.

Trea blev Johan Kristoffersson, Volkswagen Dealer Team, som även han kom med en helt nybygg VW Polo till tävlingen. Till skillnad från Robin Larsson hade han betydligt mer tekniskt strul.

– Jag fick inte köra ett enda helt heat igår, säger Kristoffersson och påpekar att teamet började bygga bilen strax efter påsk och att det har varit en kamp mot tiden att komma till start.

– Den här tredjeplatsen är oerhört viktigt för teamet, fortsätter han. Jag måste tacka hela teamet och alla som har jobbat dygnet runt för att få bilen klar – jag har aldrig sett en sådan arbetsinsats någon gång tidigare.

Kristofferssons teamkollega Ole Christian Veiby blev fyra och sist av de som fullbordade alla sex varv. Tommy Rustad och P-G Andersson tvingades bryta efter skador på bilarna.

Resultat final Supercar RallyX Ring Knutstorp
1. Sebastian Eriksson, Olsbergs MSE
2. Robin Larsson, Larsson-Jernberg Motorsport
3. Johan Kristoffersson, Volkswagen Dealer Team
4. Ole Christian Veiby, Volkswagen Dealer Team
5. Tommy Rustad, HTB Team
6. P-G Andersson, Marklund Motorsport


Arkiv 2014