Arkivsida

Team GAPET trea på Sturup i ERCup

Dags för deltävling 2. Vi kom till Sturup på fredagen och gjorde i ordning vår depåplats inför lördagens bravader. Fredagen bjöd på strålande solsken men inför lördagen hotades det med regn. Och regn kom det!! Det ösregnade och åskade hela natten men när
Foto: Jörgen Olsson

Dags för race! Första passet kördes av Karlo som tog det lugnt i början då banan var en ny bekantskap för honom. Trots ny bana körde han som en galning för han fick bilen att klättra till en 11:e plats.

Han lämnade över till Angelica och hennes stint gick smärtfritt förutom att hon nog blev åksjuk….. illa för en racingförare. Dags att köpa åksjuketabletter!! Hon fullföljde inte sin stint på grund av detta utan körde in för byte 25 minuter tidigare.

Hon lämnar över till Tyrone fortfarande på en 11:e plats och hans stint går bra tills 15 minuter av hans pass återstår. Då började det bli lite ont om soppa i tanken. Han försöker febrilt att få depåpersonalen att förstå. Men icke! Han körde efter några förbannade varv in i depån och gjorde klart för sin personal vad det var han ville! Ut igen varvet runt för att sedan gå in för tankning.

Han lämnar över en nytankad bil till Gunilla och säger till henne att bilen är lite svajig- och nog var den det! Efter ca 40 minuter kommer INskylten ut och hon tror att hon ska bli utbytt, då tiderna inte är så bra. Men mekanikerna hade kommit på att vi körde nog med lite för högt däckstryck och så var fallet. Ut igen på banan och kör sin stint helt problemfritt och lämnar över för sista stinten till Karlo efter cirka 1 timmes körning.

När bytet och tankning sker ser en av våra mekaniker att höger framdäck är slut! Karlo kör från tankdepån till vår depåplats för att byta däck. Detta är snabbt avklarat och när Karlo ska ge sig iväg ser vi att hjulet är löst. Vi tror att det inte spänts fast ordentligt men så är ej fallet tyvärr. Det visar sig vara att inre bussning på undre länkarm är slut! Skitsamma tycker Tyrone och säger till Karlo att köra så länge det håller. Inte Karlo emot! Karlos sista stint går bra trots problemet med bilen. Han tar den i mål efter 6 racetimmar och vi hamnar på en angenäm 10:de plats totalt och 3:a i den framhjulsdrivna cupen.

Vid tangenterna/ Angelica & Tyrone

Foto: Jörgen Olsson

Arkiv 2014