Arkivsida

Mattias Andersson och Richard Göransson jagar medalj i STCC

Mattias Andersson.
Nu gäller det för Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, och Richard Göransson, Team Tidö. Ska de vara med när STCC-medaljerna delas ut på Mantorp Park den 19-20 september, då måste de göra bra resultat i helgen på Ring Knutstorp.

Mattias och Richard ligger fyra och femma i STCC-tabellen just nu men de har häng på de tre förarna framför, Fredrik Larsson, Fredrik Ekblom och Thed Björk.

– Jag har varit och nosat på medalj i STCC tidigare och det skulle vara fantastiskt kul att få erövra den med Dacia Dealer Team, säger Andersson. Avståndet upp till de andra avskräcker inte. Vi har aldrig varit sämre än femma i år och senast i Falkenberg var vi trea – formkurvan pekar uppåt.

Mattias Anderssons har lyckats bra på Ring Knutstorp tidigare, 2010 vann han sin första STCC-seger här, denna följde han upp med ytterligare en seger på Knutstorp 2011.

För Mattias Anderssons del är det bara elva poäng som fattas upp till regerande mästaren Björk och det finns 75 poäng att slåss om i helgens tävlingar på Ring Knutstorp. För Richard Göransson, den fyrfaldige STCC-mästaren, är avståndet något längre men långt ifrån omöjligt att hämta in.

– Vi har farten som krävs för att vinna – det visade vi senast i Falkenberg – och vi har all anledning att spänna bågen på allvar inför den andra halvan av säsongen, säger Göransson. Jag ska ta min 40:e STCC-seger, och min första tillsammans med Team Tidö.

Ställningen i STCC inför STCC Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp

1. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, 135p
2. Fredrik Ekblom, Volvo Polestar Racing, 125p
3. Thed Björk, Volvo Polestar Racing, 109p
4. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, 98p
5. Richard Göransson, Team Tidö, 94p

Arkiv 2014