Arkivsida

Johan Kristoffersson vann Rally-X Supercar på Knutstorp

Johan Kristoffersson.
Johan Kristoffersson, Volkswagen Dealer Team, gjorde det han behövde göra för att hålla mästerskapsdrömmen vid liv – det blev seger när Supercar-klassen i RallyX drabbade samman på Ring Knutstorp.

Värste konkurrenten Sebastian Eriksson, Olsbergs MSE, hade ingen lyckad helg och slutade fyra i finalen, tre varv efter Kristoffersson. Kristoffersson satte emot och det slutade med att Larsson for ut i gräset i andra sväng. När Larsson sedan kom ut på banan kolliderade han med Sebastian Eriksson.

– Det blir speciellt med tanke på att vi är så få men det är ändå så hög klass på de som är här att det inte spelar någon roll hur det går i kval och semifinal om det inte klaffar i finalen, säger Kristoffersson. I finalen blev det tufft in i första sväng, Robin fick en bra start men jag lyckades komma igenom.

Kristoffersson satte emot och det slutade med att Larsson for ut i gräset i andra sväng. När Larsson sedan kom ut på banan kolliderade han med Sebastian Eriksson vars framvagnsinställningar fick en kraftig justering. Larssons bil blev illa tilltygad och han tvingades att bryta efter två varv.

– Jag fick höra på radion att Robin och Sebastian hade fått problem sen var det bara att fortsätta därifrån och köra lagom fort utan att ta risker. Känns riktigt skönt att få knyta ihop säcken efter alla heat och stå överst på pallen. Det var viktigt att ta så många poäng som möjligt på Sebastian. Chansen finns på Solvalla att kamma hem det om jag har flyt och allt stämmer.

Tvåa blev Johan Kristofferssons teamkollega norrmannen Ole Christian Veiby. Veiby som bröt sin semifinal när motorn började gå varm hade den sämsta startpositionen i finalfältet men när konkurrenterna flög av banan kunde han avancera.

– Speeden var nästan på topp, säger Veiby. Volkswagen etta och tvåa, det kan inte bli så mycket bättre än det.

Trea blev ännu en norrman, Daniel Holten, Olsbergs MSE. Det var den första pallplatsen för säsongen för Holten som ofta har haft problem i semifinalerna.

– Finalen var tuff och hård, jag fick en dålig start då jag hade dåligt fäste, säger Holten. Tyvärr gick motorn bara på tre cylindrar i vissa kurvor så jag tappade lite på de sista varven.

I Supercar Lites-klassen avgick Kevin Hansen med segern före Kevin Eriksson. Richard Göransson, som denna helg dubblerade genom att köra även STCC, blev trea. I mästerskapet har Kevin Hansen nu en ledning på nio poäng inför finalen på Solvalla den 5-6 september.

Resultat RallyX Supercar Ring Knutstorp 23 augusti
1. Johan Kristoffersson, Volkswagen Polo, Volkswagen Dealer Team
2. Ole Christian Veiby, Volkswagen Polo, Volkswagen Dealer Team
3. Daniel Holten, Ford Fiesta, Olsbergs MSE
4. Sebastian Eriksson, Ford Fiesta, Olsbergs MSE
5. Robin Larsson, Audi A1, Bergs Fegen

Arkiv 2014