HMS News

Micke Ohlsson nära pallplats på Nürburgring

Hyllinge MS föraren Micke Ohlsson debuterade i helgen för Audi Race Experience och TKL Motorsport, i en Audi R8 LMS. Tävlingen är en av de största som körs på Nürburgring, med 200 startande bilar, på den 25 kilometer långa banan.

Som vanligt bjöd Nürburgring på mycket publik, massor av action och givetvis växlande väder.

Racet var som vanligt fullständigt kaos. Rahel Frey (ex DTM) gjorde en fenomenal start och tog oss från 20 till 12 plats. Därefter körde Ronnie Saurenmann, en av teamets fyra förare, punktering på höger framhjul. Vi tappade en hel del på det och när det var dags för mig att köra låg vi på en 15:e plats. Därefter hade jag en i princip felfri stint, där jag lyckades ta bilen från 15:e plats till 7:e, med snabbaste varv under upptorkande förhållande.

Ronnie Saurenmann gjorde sen ett bra jobb med att ta bilen hel i mål. Slutresultatet blev en slutlig 4:e plats i klassen och en 8:e plats totalt. Resultatet var Audi Race Experience bästa resultat på fem säsonger och efteråt hyllades förarna utav teamets ledning för en fantastisk prestation.

Fantastiskt kul att få vara med om en sådan här framgång. Vårt viktigaste mål var att ta bilen i mål. Jag tänkte för mig själv att om vi kan nå topp tio, så är det en seger! Nu
kommer

vi att jobba stenhårt med att nå vårt nästa mål, 24-timmars på Nürburgring den 17 maj 2015.

Deltagande förare i Audi Race Experience var bland andra ex Le Mans-vinnaren Marco Werner, extremsportaren och mannen som hoppade från stratosfären, Felix Baumgartner, och ex DTM-föraren Rahel Frey. På bilen Micke tävlade i ingick Schweizaren Ronnie Saurenmann, Tyske Andreas Ziegler och Schweiziskan Rahel Frey.

Avslutningsvis vill jag tacka alla sponsorer, partners, vänner, kollegor och supporters, som har gjort detta möjligt. Ett extra tack till Kjelle Power och Power Meet, Börjessons Bil, RCC Golv, ICA Maxi Helsingborg, Ica Maxi Olofström, BK Pac, Nordic Cap, Develcon, Volito, Develcon, The Race Labs, Eventklubben och MOM Events.

(Bild: 7927)