HMS News

Brink Motorsport

Medlemsträff. Foto: Tyrone Haraldsson

Många HMS:are har säkert följt rallycrossen RallyX intåg med STCC på Ring Knutstorp och andra banor. Skåne representeras väl med ett antal duktiga förare. Brink Motorsport i Eslöv tog i år steget från Racing till RallyX genom att Ted ställde undan sin V8 Thunder Car Camaro och tog över som teamchef efter broder Tobias. Steget innebar att en Supercar Lite införskaffades med Tobias som chaufför.

HMS medlemmar bjöds under våren in till en mycket trevlig träff där vi fick all (nästan) information om den då förestående säsongen. Alla bitar hade väl då inte fallit på plats, men vi kunde se den sprillans nya tävlingsbilen och fick veta det mesta vad som väntade.

Pappa Tommy berättade om Brink Motorsports tillkomst, där har var allt-i-allo och dessutom förare. Så småningom blev det dags för Tommy att ta ett steg tillbaks och i stället hjälpa grabbarna in i bilsporten. Genom åren har både Ted o Tobias uppnått stora framgångar och numera driver dessa teamet med pappa Tommy som ’technical supervisor’ och påhejare. Deras hemsida www.brinkmotorsport.se www.brinkmotorsport.se
ger en utförlig bild/info om teamet.

Nu kan teamet se tillbaks på sin första säsong i rallycrossen med en total 7:e plats i serien och så här säger teamchef Ted enligt deras hemsida:

Rallycrossen har verkligen varit en mycket tuff men också spännande utmaning. Vi har lärt oss massor och bara blivit snabbare och snabbare. Även om det inte stämde för oss under finalen har vi under senare delen av säsongen varit ruskigt snabba. Vi ser fram mot 2015, då blir vi farliga.

Vi säger tack till Tobias o hela teamet för härlig körning under denna säsong och hoppas på återseende på Ring Knutstorp 2015.

Claes Elofsson

Arkiv 2014