HMS News

Niklas Lilja kör Trofeo Maserati World Championship i Abu Dhabi!

MaseratiCorse. Foto: MaseratiCorse
För Niklas är inte säsongen riktigt slut än då han ställer upp till helgen i finalen av Trofeo Maserati World Championship i Abu Dhabi. En fantastisk bana där nyligen F1 avgjordes och klassas som en av de absolut vackraste och modernaste banorna som finns

Efter en lyckad säsongs inledning i Trofeo Abarths Europa mästerskap fick Niklas chansen under sommaren att köra ett test för Maserati när serien gästade Silverstone i England för den tredje deltävlingen.

– Testen gick över förväntan och jag har sedan dess haft kontakt med Maserati och har nu fått chansen att få köra mitt första race i serien till helgen, säger Niklas. Det är ett stort steg ifrån Abarthen där allt skiljer sig på bilen. Bakhjulsdrift istället för framhjulsdrift, 488hk mot 215hk, 1400kg mot 920kg, 5m lång mot 3,8m m.m. det är bara en liten rad av olikheterna mellan bilarna. Men det är något jag ser oerhört mycket fram emot och det kommer bli en stor utmaning för mig vilket jag gillar.

Niklas blev kontaktad av Maserati och fick ett erbjudande att köra finalen i Abu Dhabi då de följt honom under året i Trofeo Abarth och ville ge honom chansen att visa upp sig i Maserati serien också efter en väldigt lyckad Europa säsong för honom.

– Jag är fortfarande väldigt besviken att jag inte kunde vinna Europa serien i Trofeo Abarth som hade inneburit bl.a. €30 000 i kassan efter säsongen men jag ser detta erbjudande som en vinst i sig och att jag gjort något väldigt bra under året, säger Niklas.

Finalen av Trofeo Maserati World Championship går den 11-13 December. 27 bilar kommer står på startlinjen och med över 30 förare då vissa förare delar på en bil. Det är förare ifrån nio olika länder som kommer till start. Tävlingarna eftersänds i Motors TV.

Arkiv 2014