Arkivsida

Några km/h för fort…

Team GAPET. Foto: Team GAPET
Glädje blir till sorg, lycka blir till olycka, Ja hur skulle vi börja denna racerapport. Denna skulle skrivits för länge sedan, men omständigheter ha gjort att det ej blivit så. Skulle det gå att reparera bilen eller skulle vi börja titta efter en ny?

Hur som helst börjar vi denna soliga lördag den 22/8 med att åka till Kinnekulle. Tyrone ville vara tidigt uppe för att se Formel Renualts race på eftermiddagen och våra mekaniker och förare kom även upp tidigare från Skåne. Olle hade köpt med goda baguetter från vår fina affär i Mjällby och det blev lite picknick i backen vid 14-tiden. Väl inne i depån var det bara att sätta alla grejerna på plats och börja grilla.

Söndag morgon –racedagen är det härligt väder. Test/kval går ej så fort för Team Gapet då vi ska köra in nya bromsar, men annars går bilen som en dans.

Karlo tar starten och flyttar oss från 17;e plats upp till 10;e och är glad som en speleman efter sitt pass då det är så roligt, tycker han.

Tyrone tar vid och vi hamnar på 11,e plats och ligger 2;a i framhjulsdrivet, då det är lite problem för FWD teamen. Allt ser bra ut och det är snart dags att byta förare och Gunilla ska ta på sig balaklava och hjälm, då det blir VSC. Gunilla ropar till Jörgen att nu går ambulansen ut, men var är Tyrone?

-Han skulle varit här, utropar Jörgen på sin breda skånska.

Då i samma stund kommer Ulf från No Limit och säger att det är Team Gapet som ligger på taket! Gunilla och Jörgen springer upp på backen, ser ingen bil, men ambulansen är på väg bort, vart ska den ta vägen? Den kör in i depån och ut hoppar Tyrone leende, glad över att vara oskadd. Trevlig läkare som säger att vid minsta besvär ta kontakt med dem. Karlo stackaren, satt och sov och blev helt chockad. Bilen kommer in och är ihoptryckt både här och där och lastas snabbt på släpet.

Ett stort tack till alla funktionärer, räddningspersonal och ambulanspersonal som så snabbt var på plats. Tyrone kom lite för fort in i kvarnen kurvan, kom upp på kurbsen i utgången, fick släpp på bakvagnen och sedan vet ni, att då är man bara passagerare. Han snurrade och kom över på andra sidan och såg balken närma sig vid bron och hann tänka ; Att det här kommer att göra ont.

Sen gick allt mycket fort, för rätt som det var hängde han upp och ner. Lamporna blinkade och han bröt huvudströmbrytaren och vad gör man sedan? Hur tar man sig ut ur en upp och ner vänd bil? Han tog spjärn med fötterna mot taket och knäppte upp bältet. Fick tänka lite hur han skulle hitta dörrhandtaget. Öppnar, men dörrbågen tog i gruset så det var bara till att trycka till. Ska sedan enligt Tyrone till en konst att konstra sig ur med hjälm och hybridskydd. När han kom ut ur bilen, kom räddningspersonalen och då var det andra team som rapporterat in att; Gubben är ute och går.

Väl hemma tog det ett par dagar, innan Tyrone tog sig för att börja titta på bilen. Fick rensa rent hela motorrummet från sten och grus-ca en hink full och satte sig bakom ratten, bilen startade och kördes runt huset till garaget. Vid närmare besiktning bestämdes det att det är för stora skador på bilen för att den ska bli riktig igen, så Team Gapet letar efter en ny kaross igen. Ledsamt, men så får det bli.

Tack alla för omtänksamheten ni visade!

Väl mött nästa år och lycka till ni andra.

Med vänlig hälsning
Team Gapet

Arkiv 2015