HMS News

STCC Premiär 2021

Då har vi avverkat årets STCC premiär och denna gången på en ny bana för många i vår organisation. Vi inom Hyllinge MS är väldigt glada och stolta över att vi fått förtroendet att arrangera denna tävling på Ljungbyheds motorbana.

Det är alltid en utmaning att komma till en ”ny” bana och alltid lite extra spänt när det är premiär och dessutom en klass MC. Båda dagarna bjöd på varmt och härligt väder och riktigt bra racing, trots lite tunt deltagande i vissa klasser.

Fredagen innehöll test och kval som brukligt är och det var riktigt kul att se så många legends bilar på banan.
Under fredagen fick vi dessutom se en mäktig flyguppvisning av en Jas 39 Gripen från Flygvapnet över det som en gång var F5.

Lördagen bestod enbart av race och inleddes med Pro Superbike. Tror att väldigt många av oss imponerades av hur fantastisk skickliga dessa förare är och hur de hantera sina motorcyklar i hastigheter upp mot 260 km/tim ner mot kurva 1.

Vi arrangerar en fantastiskt bra tävling och det är verkligen härligt och se alla bidra och göra sitt bästa för att vi ska lyckas. Väldigt många hade rejält långa och svettiga dagar, men idel glada miner och härligt humör.

Det är så väldigt många man vill tacka och lyfta fram när man summerar en sån här helgen. De som får slita lite extra och är värda att nämna när vi är på en annan bana är vår hemmabana Ring Knutstorp är ju Kent och Sven, som släpar allt material fram och tillbaka.

Men som sagt alla ska ha ett stort tack för er fina insats och tack Micke, Ted och Jennie med kollegor för er gästvänliga bemötande och goda samarbete.

Anders Bohman

Arkiv 2021