HMS News

Välkommen till Hyllinge Motorsällskap nya webbsajt

Lagom till Hyllinge MS 20 års jubileum på nätet, så har webbsajten uppdaterats. Nytt är framförallt att du kan läsa nyheterna i mobilen och att du kan söka information.

Men det mesta har hänt under motorhuven. Den tekniska plattformen har bytts ut till WordPress, den vanligaste webbsajtprogramvaran i världen. Ungefär 455 miljoner, av världens webbsajter kör WordPress, 27 nyheter publiceras varje sekund på WordPress-sajter i världen (siffror från juli 2021). Varför är detta viktigt? Det betyder att det finns stor kunskap, många leverantörer och en mängd tilläggsprogramvaror och designpaket, både gratis och kommersiella.

Webbsajten kommunicerar nu automatiskt krypterat med din dator s.k. https.

Sist men inte minst så har vi bytt leverantör/webbhotell. Om du inte kan komma fram till webbsajten, då har din dator inte begripit att vi har flyttat. Gör i så fall så här: https://support.4it.com.au/article/flush-dns-windows-10/

Den gamla domänen hyllingems.nu används inte längre, https://hyllingemse.se är adressen du skall använda.

Nästan allt material är överflyttat från den gamla sajten, vilket betyder 3191 sidor (nyheter och artiklar), 771 bilagor/filer, 9250 bilder.

Kalendrarna mellan 1948 till 2020 måste återskapas manuellt, samt kopplingarna mellan evenemangsdatum, nyheter, artiklar, bilder och resultat (vilket då tillsammans bildar Arkivet). Detta gjorde den gamla webbsajten automatiskt, men det klara tyvärr inte WordPress. Detta arbete är planerat att göras löpande framöver.

Inte många sekunder har ägnats åt designen på nya webbsajten mer än att HMS logotyp och den blå färgen har följt med. Just design brukar många fokusera mest på (trots att design, funktion och innehåll måste gå hand i hand). En av fördelarna med WordPress är att designen är separerad, man skulle i princip kunna byta design varje dag, det finns hundratusentals att välja på.

Är du någorlunda datorvan och intresserad att hjälpa till med webbsajten, kontakta Hyllinge MS webbmaster Jörgen Olsson.

/ Mikael Persson

Foto: Bo-Yi Wu, CC BY 2.0

Arkiv 2021