Arkivsida

Crosskart premiär

start. Foto: Arvax DrönarBild
Lördagen den 5 september var det historisk Crosskart premiär för oss inom Hyllinge MS.

Dagen började tidigt med frukost redan 7,30 och med information om den nya motorsportsgrenen som vi skulle ta oss an.
Riktigt roligt att se så många funktionärer som lyssnade på genomgången kring tävlingens genomförande och stor förväntan syntes i ögonen.

Innan dagen startade så fick vi en liten intervju med HMS föraren Matilda Adolfsson och många passade även på att kika lite på hennes Kart på nära håll.

Upplägget var att vi skulle försöka genomföra test, 3 kvalomgångar och alla finaler på lördagen beroende på att antalet startande var strax under 80 st.
Våra duktiga funktionärer visade direkt att vi är en otroligt väl fungerande organisation och schemat flöt på riktigt fint.

Testerna var klara på runt en timme och sen efter lite banpreparation väntade Q1.

En allvarlig incident med en av våra funktionärer(ej tävlingsrelaterat) gjorde att vi fick ta en längre paus och här passade vi även på att ta lunch.
Vår sjukvård och även krishanteringen i gruppen sattes på prov och det visade sig fungera mycket bra.
Fantastiskt att se vilken sammanhållning vi har och hur alla hanterade situationen på ett fint sätt, vi fick positiva signaler från sjukhuset och det bestämdes att tävlingen skulle starta om igen. Tack och lov mår Personen i fråga bra och fick lämna sjukhuset under söndagen efter en natt med observation.

Beroende på uppehållet så beslöt tävlingsledning ihop med domarna att stryka Q3 och kör finalerna direkt efter Q2.

När vi åter var igång igen gick det otroligt smidigt och fint med alerta funktionärer med allt från line-up, start, till våra posteringspersonal ( ingen nämnd och ingen glömd).
Otroligt bra jobbat och med en härlig arbetsglädje, kul att se.

Tävlingsdagen var slut strax innan 18 vilket också var den tiden vi hade på tillståndet för att genomföra tävlingen.
På det korta funktionärs eftermötet så öste representanter från Svenska bilsportförbundet lovord över hur vi hade hanterat dagen med allt vad det innebar.

Som jag skrev inför tävlingen så skulle vi sätta ett avtryck och visa att vi är en grym organisation som tar oss ann nya utmaningar och snacka om att vi gjorde det.

Håkan från Crosskart utskottet tog positiva lovord i sin mun som han aldrig gjort förut under någon tävling och det gör att man blir otroligt taggad och laddad inför framtiden.

Stort tack till alla er som gjorde denna tävling till en succé och satte avtryck med Hyllinge MS som Crosskart arrangör.
Anders Bohman

Arkiv 2020