Arkivsida

Det är hög tid att anmäla sig till Trackday

Trackday. Foto: Jörgen Olsson
HMS kör en Trackday den 2 juni

Info
Trackday för enbart gatregistrerade och bilar som passar in i SBF´s enkelbilsport. Banan är öppen för körning mellan 09:00-16:00 med lunchpaus 12.00-13:00. Incheckningen öppnar kl 07:30 och deltagare skall vara incheckade och klara till det obligatoriska förarmötet kl 08:30.

Utrustning och licens
Både förare och eventuell medåkare skall under körning bära heltäckande klädsel, skor av läder eller flamsäkert material och hjälm. Kläder av ylle eller bomull är tillåtet. Om man inte innehar en FIA licens, SBF Racing eller SBF Formel licens skall en engångslicens tecknas. Den funkar som din personförsäkring vid eventuell skada. Andra typer av licenser än FIA licens, SBF Racing och SBF Formel är inte godkända under trackday.

Gruppindelning
Vi kör 3 grupper varav en grupp är för nybörjare. Den passar sig för dem som inte har kört mycket på banan eller känner sig för osäkra för att köra med riktigt vana förare. Den gruppen kommer att köra första passet bakom en master car för att lära sig spårvalet, ett extra lång förarmöte kommer hållas för den gruppen.

En grupp är för bilar enligt enkelbilsport reglemente samt gatregistrerade bilar med bur.

Körpassen är 20 minuter långa och gruppbyte körs rullande under dagen. Beroende på hur dagen blir kan sista passet på dagen bli så kallad Open Pit vilket innebär att det inte är någon gruppindelning utan alla incheckade är välkomna på banan, detta kommer avgöras efter lunch på dagen. Vi kommer ha 2 st instruktörer på plats under dagen för tips och möjlighet att åka med vid behov om det anses nödvändigt.

Anmälan Ni anmäler er via mail till trackday@hyllingems.se där ni anger hur många ni blir, MAX 1 extra person per bil på grund av rådande situation. Ange även om den här personen ska vara medåkare. Ni betalar via Bankgiro 471-6767 eller swish, 123 387 28 43
Pris
2500 kr för icke medlemmar
2000 kr för medlemmar i Hyllinge Motorsällskap
300 kr för medåkare

OBS Anmälan är inte klar innan betalningen är mottagen. Anmäler ni er utan att betala så garanterar vi inte er en plats.

Övrigt
Medåkning är tillåten om de personliga utrustningskraven uppfylls (stolar/bälten etc. i lämplig storlek). För att få åka med skall man vara 16 år fyllda (14 år om passageraren har tävlingslicens), köpa sig en medåkningsbiljett samt närvara vid ett förarmöte. Hyllinge Motorsällskap har tillstånd via SBF, erforderlig personal på plats för att övervaka och genomföra testdagarna och rescuebil finns på plats och standby. Hela banan övervakas med hjälp av kamerasystem. Lunch och frukost ingår i priset.
Trackday är ingen tävling och igen tidtagning är tillåten!

Ansvar
Den som deltar i tävling gör detta under eget ansvar och på egen risk. Berört Internationellt förbund (FIA, CIK-FIA, EFRA, IFMAR), Svenska Bilsportförbundet (SBF), Specialidrottsdistriktsförbund (SDF), arrangör eller funktionär kan således inte utan vållande göras ansvariga för person- eller sakskador som under tävling drabbar deltagaren.

Max db nivå är 95 db, efterföljs inte detta kommer man bli inplockad sen är det slutkört. Ingen återbetalning av anmälningsavgiften görs. Kom ihåg att visa respekt för dina kompisar på och utanför banan.

Arkiv 2020