Arkivsida

Bo ’Bosse’ Bergqvist

Lasermannen. Foto: Jörgen Olsson
Vår mångårige hedersmedlem och vän Bosse Bergqvisthar efter en tids sjukdom lämnat oss. Bosse lämnar ett stort tomrum efter sig, för klubben i allmänhet men för sina nära o kära och vänner i synnerhet.

För Bosse var Hyllinge MS klubben i hans hjärta. Vi minns hans stora engagemang och allmänna duglighet, vilket mycket snart ledde till roller i både klubbstyrelsen samt som funktionär i klubbens olika arrangemang.Dock, minns vi kanske allra mest Bosse som klubbens köksmästare, ja här var han verkligen en mästare. Under många år åtog han sig rollen som kafeteria/köksansvarig, en roll som mer eller mindre blev ETT med Bosse. Många är vi som njutit av hans fantastiska mat, såsom gulaschsoppa och schnitzlar.

Bosse hade ett stort värmande hjärta för familj, vänner och klubben. Han var alltid behjälplig med både ena o andra, exv. som busschaufför då klubben anordnade olika resor både till tävlingar i Sverige och utomlands. Kort sagt var Bosse en omhändertagande människa som gjorde honom till en mycket omtyckt person.

Vi är många som kommer att sakna hans många gånger dråpliga och träffsäkra kommentarer och klingande skratt.På ett annat och bättre ställe, där är det dags att börja planera en meny. Köksmästaren finns på plats och finns det någon där uppe som inte vill hjälpa till, så fixar Bosse det…

För Hyllinge MS
Claes G Elofsson

Arkiv 2019