HMS News

Vårsprinten i centrum när funktionärerna hyllas under FIA:s Volunteers

Kvastgänget. Foto: Beng-åce Gustavsson
Helgen den 24 till 26 maj kommer FIA Volunteers Weekend 2019 att äga rum runt om i världen när FIA sätter fokus på att hylla idrottens viktigaste personer, funktionärerna.

FIA kommer att uppmärksamma detta speciellt på tio internationella tävlingar under helgen 24-26 maj. Och med hjälp av hashtag #FIAVolunteersWeekend på Twitter, Facebook och Instagram kan funktionärer och andra deltagare dela bilder och berättelser om sig själva, kollegor och tävlingar under hela dagen. Allt för att visa bredden och den vilja som finns att hjälpa till inom bilsporten runt om i världen.

Även i Sverige kommer funktionärernas helg att belysas lite extra på Vårsprinten i Karlstad den 25 maj, där det kommer köras i rally, folkrace och crosskart. Under tävlingen kommer förutom uppmärksammandet av funktionärerna även Svensk Bilsport finnas på plats med det nya rekryteringsprojektet, Bilsport On Tour, som har som mål att få in fler till bilsporten och då även nya funktionärer.
Förutom Vårsprinten kommer funktionärerna lyftas fram på övriga tävlingar som körs under helgen.

– Jag har varit med och arrangerat många tävlingar och vet verkligen vikten av att ha människor med på en tävling som verkligen vill hjälpa till och som är där för att de brinner för att vara en del av att göra en tävling så bra det går. Allt från att ta inträde till att vara tävlingsdomare. Våra funktionärer är så viktiga och det är verkligen så att om vi inte har dem så kan vi inte bedriva bilsport, så enkelt är det. Så det är inte mer än rätt att de får lite extra uppskattning för allt det arbete som de lägger ner, säger Lars Pettersson, Svensk Bilsports ordförande och fortsätter.

– Därför är det extra roligt att vi med det nya rekryteringsprojektet även kommer arbeta hårt med att få fler in i rörelsen som inte bara vill köra utan kanske heller ser sig själv som funktionärer. Att öppna den dörren in till bilsporten och idrottsrörelsen är mycket viktig, avslutar Lars Pettersson.

SBF

Arkiv 2019