Arkivsida

Nu är vi på G vi Hyllinge förare!

V8. Foto: Göran Röjhagen/Bengt-Åce Gustavsson

Det blir 18 bilar till start för V8 Thunder Cars när Västkustloppet avgörs den 7-8 juli – det är två helsingborgsförare, Sten Jarl, 60 år, och Simon Olsson, 29 år, som tar klivet till V8 Thunder Cars och förstärker ett redan starkt startfält med sina Ford Mustanger när de gästar Sveriges sommarrace nummer ett.

– Det är ett roligt event och det är kul att vi kör ihop med STCC, säger Simon som kör för det egna teamet T4F-Racing. Det kommer att vara mycket publik och bra tryck – det ser vi fram emot.

Sten Jarl ser även han fram emot att få köra Västkustloppet.

– Vi åker dit med föresatsen att ha roligt, säger Sten. Vi ska försöka hänga med och undvika att bli rundningsmärken.

Sten Jarls racingkarriär är så lång att det nästan är lättare att räkna upp det han inte har kört. Första tävlingen körde han 1977 och det har blivit många fler race sedan dess och många olika bilar, oftast BMW, men till Västkustloppet är det alltså en Ford Mustang med V8 under huven som gäller.

– Jag har kört två racehelger med den, säger Sten. Den är lättkörd men jag tror inte jag har hittat farten ännu. Den går jättefint och är lätt att hämta hem, det här kan bli kul.

Sten håller även på med bilar till vardags. Sten driver Jarls Bilservice i Helsingborg och det är också namnet på hans team, Jarls Bilservice. Det var Sten som också fick in Simon på racingspåret.

– Sten har varit lite grann av vår mentor och vi kom in i racingen genom honom, säger Simon. Han har lärt oss allt vi kan och vi är ett positivt gäng som hjälper varandra när vi är iväg och tävlar.

Simon har inte lika lång erfarenhet som Sten men han har ändå kört sportvagn i SPVM-serien och ett antal olika BMW-modeller i SSK under de senaste fem åren. Till i år köpte han in en V8 Thunder Cars-bil, en Ford Mustang, för att köra i klass 3 i SSK.

– Det har blivit två racehelger hittills med blandat resultat, säger han. Falkenberg tror jag är en bra bana för V8 Thunder Cars. Bilen är förvånansvärt lättkörd men jag har haft lite svårt att få förtroende för bromsarna, men det är något vi jobbar på.

Årets upplaga av Västkustloppet blir en fartfest som inte har skådats på många år. V8 Thunder Cars startfält på 16 bilar får sällskap av STCC, Formel STCC Nordic, Ginetta GT5 Challenge, Legends, SSK Klass 3, VolvoCupen och Renault Junior Cup – det blir massor av racing, full depå och två härliga dagar på racerbanan.

Här kan ni läsa mer om deras framfart www.sskserien.se/2018/06/04/heta-race-pa-kinnekulle

Arkiv 2018