Arkivsida

Gälleråsen TT 1-2/9

Foto: Philip Dombernowsky
Lastat, pokalerna är hämtade och vi är på väg hem!

Det har varit en väldigt rolig helg. Igår, lördag hade vi det årliga knytkalaset för sidvagnsfolk. Det var mycket trevligt med god mat och mycket skratt!

Tidsträning 1 i fredagseftermiddag och tidsträning 2 i lördagsförmiddag gick bra för båda. Rasmus & Anssi kvalade in på en andraplats bakom en norrman som satte en bra tid på sista varvet under kvalet.
Philip & Mija startade 2a i sin klass, och 9a totalt.

Race 1 på lördageftermiddag.
Rasmus & Anssi gör en ganska bra start och kommer in i första sväng som 2a. Norrmannen på förstaplats rullade innan flaggan drogs upp så han fick 20 sekunders tilläg. Några varv senare drar Rasmus & Anssi om och ligger 1a in i mål. När målflaggen viftades med så var det klart, NORDISKA MÄSTARE!!!

Philip & Mija kommer iväg fint och kör sitt egna race kan man säga. Dem blev klara NORDISKA MÄSTARE redan i Linköping. (men jag har missat att uppdatera om detta)

Warm-up söndagmorgon.
Rasmus & Anssi stannade kvar inne i depån. Men Philip & Mija stack ut och körde snyggt och prydligt med BMWn.

Race 2 söndag eftermiddag.
Crash i en soloklass gjorde att det blev nästan 1h försenat och oljespill på startrakan. Efter sanering så var det dags, hojarna rullar ut och starten går. Rasmus & Anssi är 2a in i första sväng och stannar bakom i 3 varv, sen drar dom om och vinner med 15 sekunder före norrmannen.
Philip & Mija har en avtalad plats för foto med båda BMWarna så dom lägger sig bakom ”PutsaLasse” i 2 varv för att sedan åka om och bli 2a i sin klass.

Nu är säsongen slut, vi väntar med spänning på vad som kommer hända nästa år. När vi själva vet kommer även ni få veta .

Nu på onsdagkväll åker vi till Hockenheim för att deltaga i tyska Sidecar Trophy, där vi ska köra med modern sidvagn, vilket kommer bli väldigt spännande.

Som sagt, uppdateringar om vad som händer nästa år kommer i sinom tid.

Ha det bra så länge, för det ska vi ha!!

Hej då för iår! (även om vi är tillbaka till helgen med uppdateringar från Hockenheim)

/Sebastian

Arkiv 2018