Arkivsida

Racereport SM deltävling 5/final, Haninge 15-16/9-2018

Crosskart. Foto: Hasse Björk

Helgen började med en glashal träning på lördag morgonen, men det lilla regnet som kom från ovan försvann och banan torkade upp.

I första kvalomgången så blev det en femte plats och då kände jag att jag kan åka mycket fortare än såhär.

Ännu ett tufft heat väntade i kvalomgång 2, det blev en sjätte plats här men nu gick det mycket fortare. Jag kände att jag började hitta tempo, dock är min svaghet att det tar för lång tid för mig att komma upp i tempo. Poängmässigt såg det inte ljust ut efter lördagen, men samtidigt så kände jag att körningen utvecklas hela tiden. Mycket om man jämför med när jag körde NEZ tävlingen på denna banan tidigare i år.

Söndag morgon och jag var laddad till tusen, upp tidigt och varmköra crosskarten och gå banan igen. Tredje och sista kvalomgången drog igång vid 9-tiden och nu visste jag vad som gällde, jag behövde minst slå två specifika förare för att ta mig vidare och det kändes möjligt. Jag hade startspår 2 och stod i första led, fick en bra start och kom iväg och hamnade sida vid sida med just den föraren jag var tvungen att slå. Dessvärre hamnade vi i en tvist och jag gjorde en piruett och hamnade 75 meter efter. Knyter näven och gör mina bästa varv under hela säsongen. Kommer igång med tempot och bra med fart både in och ur sväng, tyvärr gör även han framför mig bra varv och jag kommer inte ikapp. Det slutade med en femte plats och på väg in till depån visste jag att det var tight och att jag troligtvis inte skulle komma vidare till final.

Resultat visar sedan att vi var tre förare på samma poäng efter kvalomgången, tyvärr hade dem andra två bättre placeringar än mig och går då vidare.

Där och då var denna SM-säsong slut för min del. Totalt sett blev det en 14:de plats av 27 förare. Ett resultat som jag måste vara nöjd med för att vara första säsongen, det har trots allt varit ett läroår.

Crosskart. Foto: Fam Adolfsson

Matilda Adolfsson

Arkiv 2018