Arkivsida

Hedström och Olofsson vann Rallycrossen på Knutstorp

STCC/RallyX Ring Knutstorp, Foto: Daniel Ahlgren - STCC
Hedström & Eriksson. Foto: Micke Fransson
Det var Värmländskt i topp när den femte RallyX Nordic-deltävlingen i rallycross avgjorde på Ring Knutstorp. Peter Hedström ifrån Torsby tog hem Supercar-klassen och Simon Olofsson ifrån Charlottenberg vann Supercar Lites.

Hedströms seger var den andra i följd i hans nya Volkswagen Polo. I finalen jagades Hedström av den regerande mästaren Kevin Eriksson som inte fick körningen att stämma i sin Ford Fiesta. Eriksson hade tekniska problem och marginalerna var inte på serieledarens sida.

– Motorn kändes sämre och sämre under heaten. I semifinalen gick bilen in i safe-mode och i finalen så fick ja gå ner en växel mer än normalt på banan. Men vi bevakade serieledningen och har bra läge inför finalen i Norge, summerade Eriksson efter andraplatsen.

Den tredje föraren på pallen var norrmannen Alexander Hvaal. Precis som Eriksson hade han bekymmer med en krånglande motor. Hvaal var trots det nöjd med pallplatsen och ser nu fram emot finalen på hemmaplan i Grenland.

– Hur mycket power jag än försökte vrida på i bilen så gick den inte bättre. Motorn blev sämre och sämre tävlingen igenom, men jag försökte så mycket jag kunde och är nöjd med pallplatsen. Nu ska svenskarna få jobba när de kommer till Norge, hälsar Hvaal som tog sin fjärde raka pallplats för säsongen.

Inför den sista deltävlingen för säsongen toppar Kevin Eriksson tabellen 18 poäng före Lukas Walfridson, som hade tekniska problem och blev sist i sin semifinal i Skåne.

Olofsson pallade trycket i RallyX Lites

I talangklassen Supercar Lites var det Simon Olofsson som tog hem segern. Segern var Olofssons första för säsongen och det var en lättad segrare som andades ut efter finalen.

– Det var en riktigt skön seger. När allting äntligen stämmer så visar vi verkligen att vi kan, säger Olofsson som tog segern i en stökig final.

I stöket bakom Olofsson i slutade Joachim Hvaal tvåa. Andraplatsen var Hvaals bästa resultat för säsongen, och borde båda gott inför avslutningen på hemmaplan. I finalen på Ring Knutstorp korsade endast två bilar mållinjen eftersom serieledaren Thomas Bryntesson tilldelades en svartflagg och både Thomas Holmen och William Nilsson bröt med tekniska problem. Med tre bilar borta klassificerades Tobias Brink till sist som trea i tävlingen.

Inför avslutningen i Norge så leder Thomas Bryntesson serien 14 poäng före Tobias Brink.

Supercar resultat Ring Knutstorp

1. Peter Hedström, VW Polo, Hedström Motorsport
2. Kevin Eriksson, Ford Fiesta ST, Olsbergs MSE
3. Alexander Hvaal, VW Beetle, Eklund Motorsport
4. Christer Dalmans, Ford Fiesta ST, Hedström Motorsport
5. Morten Bermingrud, Ford Focus
6. Mats Öhman, Ford Fiesta ST, Norrbottens bildemontering

Supercar lites resultat Ring Knutstorp

1. Simon Olofsson, Simon Olofsson RX
2. Joachim Hvaal, JC Raceteknik
3. Tobias Brink, Brink Motorsport
4. William Nilsson, JC Raceteknik
5. Thomas Holmen, Holmen RX
6. Thomas Bryntesson, TBRX/JC Raceteknik

STCC/RallyX Ring Knutstorp, Foto: Daniel Ahlgren - STCC
Simon Olofsson. Foto: Jerry Karlgren

Simon Olofsson, Supercar Lites.

Arkiv 2016