Arkivsida

Kanonloppet

Ginetta G40. Foto: Racefoto.se
Äntligen racehelg igen efter ett långt sommaruppehåll! Nu var det kanonloppet tillsammans med STCC

Fredagens två tester gick riktigt bra, det var första gången vi har varit här med G40:n och då är det svårt att veta hur man ska ställa in bilen men vi fick till några riktigt bra inställningar och var snabbast på båda testerna.

Ginetta. Foto: Racefoto.se

Lördag morgon stod det kval på listan och vi gjorde några små justeringar inför detta som visade sig ha en negativ effekt… bilen blev väldigt understyrd och vi fick inte alls till de tider som vi var nere på under testen dagen innan, ruta 3 blev resultatet.

Heat 1 var senare under eftermiddagen och med inställningarna som liknade de vi hade under testet gick starten. Gör en okej start men hittar ingen lucka för att ta mig om framförvarande bil och ligger 3:a under de inledande varven, när Andreas väl är om har ledare fått en ordentlig lucka på ca 2,5 sekunder! Men när last lap skylten åker ut ligger Andreas tät inpå ledaren och lyckas bromsa sig förbi in i första kurvan på det sista varvet, med 1 sekund till 2:an tar vi målflaggan!

Heat 2 startar vi från pole position! Nu gäller det att förvalta detta på bästa möjliga sätt. Starten går men in i första kurvan kommer 2:an om och med bilar bakom som jagar blir det än en gång en lucka… tyvärr lyckades Andreas inte jaga ifatt på samma vis som i heat 1 men en 2:a plats blev det. Nu väntar finalen på Mantorp park första helgen i Oktober där vi går in som serie ledare. Nu närmst väntas det test på Knutstorp den 20 Augusti, mer info efter det!

Speciellt tack till Jim som hjälper till under tävlingshelgerna och Audi Malmö.

Arkiv 2016