Arkivsida

Racerapport från Falkenberg

Ginetta. Foto: Racefoto.se

Då var det tid för tävling igen, den här gången var det Falkenbergsmotorbana och SSK3 som Ginetta GT5 Challenge serien gästade.
Fredag och en hel testdag står på schemat, vi får köra på de däck som har hängt med sen premiären på Mantorp Park men trots detta så går det att få till bra tider! Vi laborerar lite med inställningar och vid dagens slut så ser vi ljust på morgondagen!

Lördag, idag händer ALLT! Test, kval och båda heaten, PUH intensivt!

Testpasset på morgonen kan bara beskrivas som halt!! Men när passet är avslutat och vi får se tiderna är vi väldigt nöjda snabbast tid av alla, nu är det bara test och har ingen betydelse alls.

Kval, nya däck på och vi hoppas att vi fått till inställningarna nu så att de nya däcken biter fast ordentligt. Får till ett par riktigt bra varvtider, 49.5 var den bästa tiden vi satte men inte räckte det till för att få pole! HM… slagen med 0,1sek så får starta två i heat 1.

Heat 1, ner mot första böj och nu handlar det enbart om en sak VEM BROMSAR SIST!

Det gjorde inte jag men den andra bilen låser upp och åker ut i sandfållan, jag får inte in bilen ordentligt i kurvan och blir omkörd av en bil. Säkerhetsbilen får komma ut då en annan bil åkt av banan och in i muren, fältet samlas ihop igen och när säkerhetsbilen går in börjar vi jaga för att komma om ledaren. Efter ett par varv är vi om och skapar en lucka på ca 2 sekunder, tar det lugnt för att spara på materialet och vi vinner det heatet! Härligt andra raka segern.

Heat 2 och återigen startar vi på andra plats… och återigen handlar det om vem som bromsar sist, nu gör jag det och vi klarar oss igenom första kurvpartiet utan incidenter, lite stökigare var det dock längre bak så jag och andreman får en lucka ner till de andra. Nu är det 15 varv med flera placeringsbyte och vi turas om att ha hand om ledningen, hård fight på banan och vi ligger cm från varandra under större delen av heatet men när det är fem varv kvar lyckas jag få en liten lucka ner och lite andrum ett tag. Ett litet tag för när det var tid för varvning försvann den lilla lucka jag hade skapat och de sista varven var en strid in över mållinjen men med 0,187 sek marginal går vi över målinjen som SEGARE! Tre raka segrar och vi har nu gått upp i serie ledning! OTROLIGT skönt.

Nu är det sommar uppehåll och nästa gång är det den 13-14 Augusti på Karlskoga kanonloppet som serien körs.

Vi kommer dock att göra en avstickare nu under sommaruppehållet och köra SSM på Ring Knutstorp! Ni är varmt välkomna in i tältet den helgen och hälsa på.

Tack till Jim som är med och hjälper mig under tävlingarna och som ser till att bilen håller sin vinnande form!

Andreas Andersson
www.anderssonmotorsport.nu
#57 Ginetta GT5 Challenge

Arkiv 2016