HMS News

Racerapport  (och väder) T4F racing.

T4F racing Foto: T4F racing

V8 Thunder Cars premiär Anderstorp.  Den korta rapporten var att vi hade kul!

Tack alla funktionärer som gör ett fantastiskt arbete. Tack även till trevliga medtävlande, mekaniker o grannar i depån.

Vi kom upp till ett blåsigt Anderstorp med  moln och regn. Det växlade kraftigt o kastvindar förstörde några tält. En av mina behållningar från helgen var en pojke (ca 5-6 år gissar jag) som provsatt en av våra två Thundercar bilar. Vi har som ”vår grej” att de som vill får provsitta en ”räserbil” hos oss. Pojken tittade länge på mig sedan sa han typ: ” är du inte för gammal för att köra Racing?” .

Första testen någonsin på Anderstorp raceway gick bra för Simon direkt och hade en bra tid. Jag kasade mest rundor innan jag fick flyt. Kvalet senare på fredagen blev bara  2 varv pga avåkningar. Det blev inte tid eller plats att gasa fullt såklart. Simon 6:a och jag 9:a.  På lördagen var det race kl 09.30 och det hade regnat tungt hela natten. På morgonen duggade det och wet race med regndäck. Race 1: Bägge kom iväg ungefär som planerat. Men vi bägge tappade. Jag missade ett par växlingar men hämtade tillbaka platser oxå. Däcken tog slut för alla mer eller mindre då det var halvtorrt på delar av banan. Kul bataljer blev det. Simon före mig och jag blev 3:a i superstar ( äldre förare). Race 2 var slicks och starten gick ok. Nästan direkt efter start blev det safetycar. En avåkning skulle bärgas. Lite kaos blev det för mig när det flaggades för detta. Det var i början av racet och tajt mellan bilarna. Det blev häftiga inbromsningar sedan lite kaos i kön. När fältet släppes igen så var vi bägge inblandade i olika dueller. Kul!. Simon missade en växling o åkte sedan av banan. Han bröt tyvärr. Min koppling försvann när safetycar försvann. Ingen koppling till det. Kan vara luft i systemet eller kopplingscylindern igen. Jag körde så gott jag kunde med den förutsättningen. Hade roliga dueller o kamp in på mållinjen. Jag vet inte vilken placering det blev men ca 10:a. Jag blev uppkallad till tävlingsledaren för ett tidstillägg. Vad de beslutade vet jag inte då vi skulle vara hemma innan det blev natt Vi får se. Hoppas publiken gillade vad de såg ( och då även den lille pojken jag nämnde). Mekanikern Ninni lärde sig hantera mutterdragare.

Nu får vi laga bilarna och nya dekaler på Simons. Skillway, Magnihill, Solfilmsmontören, LGC isolering, Bravida, m.fl. Tack och tryck upp fler för det är snart ny racehelg. Då på  Falkenbergs motorbana den 8-9/7.

Ses då?
Ronny Olsson

Resultat Svensk Racing

Arkiv 2022