HMS News

Rapport efter första racehelgen för v8 thundercars på Anderstorp Raceway

Depå Foto: T4F Racing

Korta summeringen är att det var roligt😀 vi blir bättre och att vädret var fantastiskt☀️. Resultatet var bra för oss totalt sett.

Tack till funkisar och alla som gör det möjligt att köra racing. Bra jobbat! 👏 Grattis till segrar och pallplatser för mina kollegor. Kul att träffa alla igen🥰. Ingen nämnd ingen glömd.

Detta blev mitt första test samtidigt som det var racehelg. Det var lite ofrivilligt att inte få köra några pass under försäsongen. Men så blev det, så det var att gilla läget.

Testet gick sådär. Jag fick inget flyt trots superbromsar och bra balans i bilen. Hjärnan ville inte pusha. Ja, jag vet att min är konstig 😂😂😂. Jag testade nya spår i karusellen mm men hittade inte rätt. Bilen är fantastiskt bra nu och träning löser det mesta i livet har jag hört😄. Det är skönt att veta.

Jag laddade när jag kvalade och förbättrade varvtiden med 4 sekunder 😳😀 till 1:41,724. Kom på 15e plats av 21.

Resultatet under helgen blev: Race 1: 14 av 21. Jag hade en spännande batalj med nr 12. Vi litade på varandra så det var kul även om jag förlorade den samt överkörde däcken. Fick lite påpekande för detta. Lite osmarta beslut. Men kul var det😀. Jag snurrade på startrakan och väntade tills det var fritt att spinna runt bilen och på det igen. Man tappar tid och tempo så det är inte bra😄. Hoppas det finns på film och att publiken gillade det. Sedan tappade jag bara mer och mer. Ovanpå allt så lossnade växelspaken i fästet i början på racet och blev oprecis. Blev fixat av fantastiska teamet.

Race 2: 16 av 21 och tidstillägg på 10 sekunder. Ja, ett skutt innan lamporna släckts. Jag förlorade på det dubbelt. Jag stannade helt, sedan kom jag iväg igen.🫣😂 Det får bli träning på starter för att hitta rätt. Jag fick inget flyt alls och kanske min hjärna sa ” överkör inte däcken detta racet”. Det ska vara känslan o inte hjärnan som ska bestämma har jag hört. Att växelspaksknoppen lossnade efter ca 2 varv hjälpte inte😳. Ja, jag spände den själv efter vi fixat växelspaken😂. Tror att den inte var ok, får kolla.

Så totalt blir det bättre och bättre. Jag får nu fokusera på att köra och har ett fantastiskt gäng runt mig i detta. Bilen går helt underbart bra nu efter vinterns genomgång med nya inställningar. Tack igen,alla som hjälpt till. Mer känsla och mindre att tänka på när jag är på banan 😳😂. Lita på bilen och pusha smart så allt håller hela racet är ”lärningen”. Men hade roligt-och det är ju det man ska ha😀

Tack alla och extra till Ninni ❤️ såklart.

Ronny Olsson