Gälleråsen TT 1-2/9

Lastat, pokalerna är hämtade och vi är på väg hem!
Foto: Philip Dombernowsky

Det har varit en väldigt rolig helg. Igår, lördag hade vi det årliga knytkalaset för sidvagnsfolk. Det var mycket trevligt med god mat och mycket skratt!

Tidsträning 1 i fredagseftermiddag och tidsträning 2 i lördagsförmiddag gick bra för båda. Rasmus & Anssi kvalade in på en andraplats bakom en norrman som satte en bra tid på sista varvet under kvalet.
Philip & Mija startade 2a i sin klass, och 9a totalt.

Race 1 på lördageftermiddag.
Rasmus & Anssi gör en ganska bra start och kommer in i första sväng som 2a. Norrmannen på förstaplats rullade innan flaggan drogs upp så han fick 20 sekunders tilläg. Några varv senare drar Rasmus & Anssi om och ligger 1a in i mål. När målflaggen viftades med så var det klart, NORDISKA MÄSTARE!!!

Philip & Mija kommer iväg fint och kör sitt egna race kan man säga. Dem blev klara NORDISKA MÄSTARE redan i Linköping. (men jag har missat att uppdatera om detta)

Warm-up söndagmorgon.
Rasmus & Anssi stannade kvar inne i depån. Men Philip & Mija stack ut och körde snyggt och prydligt med BMWn.

Race 2 söndag eftermiddag.
Crash i en soloklass gjorde att det blev nästan 1h försenat och oljespill på startrakan. Efter sanering så var det dags, hojarna rullar ut och starten går. Rasmus & Anssi är 2a in i första sväng och stannar bakom i 3 varv, sen drar dom om och vinner med 15 sekunder före norrmannen.
Philip & Mija har en avtalad plats för foto med båda BMWarna så dom lägger sig bakom ”PutsaLasse” i 2 varv för att sedan åka om och bli 2a i sin klass.

Nu är säsongen slut, vi väntar med spänning på vad som kommer hända nästa år. När vi själva vet kommer även ni få veta .

Nu på onsdagkväll åker vi till Hockenheim för att deltaga i tyska Sidecar Trophy, där vi ska köra med modern sidvagn, vilket kommer bli väldigt spännande.

Som sagt, uppdateringar om vad som händer nästa år kommer i sinom tid.

Ha det bra så länge, för det ska vi ha!!

Hej då för iår! (även om vi är tillbaka till helgen med uppdateringar från Hockenheim)

/Sebastian

Arkiv 2018