HMS News

Bra publikplatser

Inträdesbiljetter köper du direkt i entren när du kommit fram till Ring Knutstorp. Du kan oftast köpa olika typer av biljetter som ger dig tillgång till speciella sittplatsläktare och/eller depå. De olika biljett-typerna varierar lite beroende på arrangemang.

De bästa publikplatserna är i den svalkande skuggan i motocross-backen längs hela raksträckan.
Där ser i stort sett hela banan, även starten och bandepån.

Vill du ha garanterad action skall du placera dig så att du ser första kurvan efter raksträckan. Det är sällan alla bilar i ett startfält får plats samtidigt igenom denna kurva som har många namn, ’Såghuskurvan (efter gården som låg strax intill) eller ’Ronnie Peterson kurvan’, efter att Ronnie gjorde en berömd krash där på Newsracet 1974 med sin BMW.

Många väljer värmen och solen på gräsmattorna på banans ’baksida’ och längs ’lilla rakan’.
Där ser man det fruktade ’NGK-krönet’, eller tändstiftet som det också kallas för (där satt tidigare en reklamskylt för NGK). Det händer ibland (ganska ofta) att förarna får sladd över detta krön, vilket kan betyda en tur in i betongmuren eller ’gräsklippning’ mitt framför publikläktaren, se bilden.
På korta rakan bjuds det ofta på omkörningstillfälle, sena inbromsningar och ’trängsel’.

Missa inte att besöka depån. Känn atmosfären, lukten och ljudet från tävlingsbilarna på nära håll.

Se en skymt av kända förare, och passa på att skaffa dig en autograf du saknar.

Se de imponerande teamen som ibland på några minuter utför reparationer på bilarna
som du och jag bara skulle drömma om.