HMS News

HMS förare framgångsrika i EM för Historiska bilar

EM-tävlingen för Historiska bilar på Anderstorp den 9 Juni blev lyckad för Hyllinge Motorsällskaps förare.I standardbilsracet slutade Micke och Calle Gustavsson 5:a totalt (3:a i klassen), läs mer i deras egen Racerapport.

För Tommy och Jenna Brorsson började racet inte så bra, på första varvet hoppade gasreglaget av. Tommy lyckades dock fixa detta och tog direkt
upp jakten på resten fältet, nästan ett varv efter. Efter en makalös uppåkning slutade
Tommy och Jenna som 6:a (4:a i klassen).

I GT racet vann Tommy Brorsson sin klass och kom 3:a totalt i racet. Det skilde bara 0,2 sekunder mellan plats 2 och 3 samt 1,7 sekunder mellan plats 1 och 3.
Racet vanns av Kalle Roslund i en TVR, tvåa var Tomas Bailly i en AC Cobra.
Båda med stora V8 motorer som hade stora fördelar på Anderstorps långa rakor.

Bilder på Micke, Calle, Tommy och Jenna framfart i Historisk racing efterlyses!Nedanstående bild är från ett race på Mantorp. Har du några foto, kontakta webmaster@hyllingems.se.

(Evenemang: 2002-06-07–2002-06-09 H.R.H Prince Bertil International Oldtimer Festival)