HMS News

Comeback för Sten Jarl i GT

Hemmaföraren Sten Jarl, Hyllinge MS, gjorde comeback i GT-klassen i sin nyinförskaffade BMW Z3 med Formel 1 motor.Bilen kommer närmast från Finland. Förra gången det begav sig för Sten var för några år sedan i en annan BMW.

Sten testade sin nya bil för första gången på MGCC’s sportvagnsmeeting helgen innan Newsracet. Sten berättar att man kapar ett par sekunder på varvet vid varje körpass. BMW’n kan bli farlig när Sten och teamet lärt sig bilen.

Man jobbade under fredagen med bromsarna. På träning tappade man sedan ett hjul i Liton. I första racet på lördagen placerade sig Sten hyggligt som 8:a (4:a i sin klass). I andra racet gick Sten i depå där bilen tydligen fattade eld, så det blev till att bryta loppet. Teamet har dock skaffat sig massor med kunskap om bilen, det var det som var det viktigaste målet för helgen.

Under hela helgen var det packat med folk runt BMW’n. Många var nyfikna på F1 motorn under huven.

http://www.jarlsbilservice.com

(Evenemang: 2002-07-19–2002-07-21 STCC Newsrace)
(Bild: 1002)