HMS News

Sturesson klarade minuten men inte totalsegern

Johan Sturesson från Hyllinge MS satsade allt på att försöka vinna GT-racen totalt inför hemmapubliken. Men det gick inte denna gång.
Sedan artikeln på Hyllinge MS webbsajt publicerades den 13 Juli där Podium Racings temachef Lennart ’Dr.’ Pehrson berättade att Johan Sturesson hade som målsättning att sätta en tid under minuten på Ring Knutstorp så har det varit mycket snack om den där ’magiska minuten’.

En av Roos/Wallinders mekar kommenterade det hela på fredagen med att det fixar Vipern lätt. Mycket riktigt knäckte Wallinder minuten redan på träningen. Så småningom gjorde även Sturesson det. Colciago gjorde det redan i våras på STCC-testen med sin STCC Audi.

Race 1

I första racet gick tyvärr något sönder i bilen så Sturesson lyckades inte hålla jämna steg med konkurrenterna. Roos/Wallinder tog istället en säker seger före Nyström, Mangs och på fjärde plats Sturesson.

Race 2

I andra racet tog sig Sturesson omgående förbi Wallinder i Vipern men fick redan ett halvt varv senare lämna tillbaks ledningen till Vipern igen.

Sturesson kämpade hårt och lyckades närma sig Vipern meter för meter. I slutet av loppet märktes att Vipern började få problem, ibland låste sig något hjul. Började däcken ta slut…

Snabbt var Sturesson enda uppe i baken på Vipern och fick en lucka på innern i Gunnar Nilsson kurvan strax innan Liton. När båda bilarna var bredvid varandra svängde Roos in Vipern i kurvan och kontakt var ett faktum. Roos, som antagligen inte var medveten om att det fanns en Porsche bredvid honom, snurrade av men kom upp på banan igen, Sturesson gick upp i ledning.

Domarna tilldömde dock Sturesson ett drive through-straff för incidenten och ordningen var därefter återställd. Roos/Wallinder med Vipern knep segern, före Johan Sturesson (som dock vann i sin klass).

Vi tackar för showen och önskar Johan lycka till på vägen mot SM-tecknet!

(Evenemang: 2002-07-19–2002-07-21 STCC Newsrace)
(Bild: 1006)