HMS News

Johan Sturesson säkrade SM guldet i GT racing

Hyllinge MS Johan Sturesson säkrade SM-guldet i GT på Mantorp Park den 25 Augusti.

Rapport från Sportinfo

Årets SM-serie för banracingens GT bilar omfattar klasserna GT – A och GT-B där A-klassen innehåller de extrema och motorstarka bilarna medan B-klassen omfattar de mera standardbetonade bilarna. Klasserna tävlar tillsammans men pris- och poängbedöms var för sig. I årets GT – SM har paret Henrik Roos och Magnus Wallinder dominerat A-klassen med en Chrysler Viper medan Johan Sturesson från Skånska Knislinge har dominerat B-klassen med sin Porsche och dessutom varit hack i häl på Vipern i varje race. Viperteamet råkade också ut för problem i en av deltävlingarna och tvingades bryta medan Johan Sturesson tagit maximala SM poäng i varje heat utom ett, där han var tvåa bakom teamkompisen Thomas Nyström i Podiumteamet, och skaffat sig ett bekvämt försprång i serien.

Denna helg kördes den näst sista deltävlingen på Mantorp Park, och som vanligt kördes två heat. Roos Wallinder segrade i lördagsheatet med en marginal på 16 sekunder före Johan Sturesson. I söndagsheatet tog Sturesson ledningen och bjöd på en tuff duell fram till det obligatoriska depåstoppet där bilarna gick in på samma varv. Sturesson var något snabbare ut och höll undan i sex varv innan han tvingades släppa Vipern förbi sig och var 4 sekunder efter när målflaggan föll.

– ” Det var två tuffa race där jag inte var långt borta från att slå den motorstarkare Vipern men det lyckades inte på Mantorpsbanan i dag. Dessutom ville jag ju säkra klassegern och därmed få full pott av SM poäng och det lyckades jag ju med” kommenterade en lycklig Johan Sturesson som redan nu kan titulera sig Svensk Mästare då han har en ledningsmarginal som inte Roos / Wallinder kan äta in vid den avslutande dubbeltävlingen som också körs på Mantorpsbanan i samband med STCC-finalen.

Källa: Sportinfo.

Bilden från HMS Arkiv, Ring Knutstorp 2002-07-19.

Hela Hyllinge MS gratulerar guldmedaljören!

(Evenemang: 2002-08-24–2002-08-25 Sporscar Show)
(Bild: 1006)