HMS News

Racerapport ATM

Så var det dags för ATM RACING’s andra start på sin hemmabana RING KNUTSTORP i ERF 6 tim.Förare: Thomas Lindsjö, Martin Cruce, Johan Wramfelt och Kjell Strandberg.

Träningssnabbast kan vi inte göra anspråk på, men uthålligast kanske?
KJELL startade från 21 plats och körde sina 90 minuter utan några som helst problem allt fungerade enligt vår plan.
Placering 7 vid överlämnande till JOHAN som körde upp till 6 plats.
Men efter 170 minuter händer det som inte får hända.
Avgasröret brister mitt av, troligtvis en följdsjukdom av den tekniska efterkontrollen från förra tävlingen.
När vi satt ihop motorn har vi fått spänningar i avgassystemet med bristning som följd.

Fyra stycken förare låg under bilen och såg ut som fågelholkar, eftersom vi inte hade någon mekaniker med var vi färdiga att ge upp. Då hände det som sker i amatörracing, fan flög i oss. Ner med avgassystemet. Denna gången kom inte hjälpen från himmeln, utan från våra konkurrenter, Stefan, GoaGubbar med svetsen och Patrik från Tornado hoppade I overallen och började toksvetsa.
Efter 56 långa minuter var avgaseriet svetsat och monterat igen.

In med MARTIN och ut i depån för att tanka. Eftersom vi inte fick använda våra gamla jeepdunkar med avluftning, lånade vi en stor tratt av Haggenäs, men det var ingen höjdare att ha 40 lit bensin i ett öppet kärl. Det gör vi inte om. Vi hoppas på klarare regler nästa år, för säkerhetens och miljöns skull.
MARTIN körde som vanligt säkert och snabbt, överlämnade ratten till vår Teamchef, THOMAS, som var lite butter över dagens misslyckande men körde bilen I mål på en 16 plats.

Klubbrace och DM 2002-09-22

Johan ställde även upp på söndagens klubbtävling på sin Honda CBR-600 vilket slutade med en hedrande andra plats. Vår andra MC förare i teamet CARL-GUSTAV WRANGEL stod för träningens värsta vurpa, lyckligtvis utan att CARL-GUSTAV skadade sig, men hans Yamaha R6 var inte samma skick.
Men som ovan kom hjälpen från alla håll.. Tack alla ni som hjälpte till. Med lånade delar, 2 rullar silvertape kom CARL-GUSTAV till start.
Efter några varv var vurpan glömd så det blev en 3 plats.

Även THOMAS ställde upp i DM och Klubbrace på söndagen men vädret var inte det bästa, regn och åter regn. Trots regnet körde THOMAS in på en hedrande 2 plats. När han sedan fick sitt pris var butterheten borta. Sen var det bara att lasta, köra hem, torka upp allt det våta och ta nya tag till nästa tävling.

Vi ses på Anderstorp!

Kjell, ATM Racing Team

ATM Racing’s webbsajt

ATM Engineering

(Evenemang: 2002-09-21 ERF 6-timmars långlopp Bil)
(Bild: 1368)