HMS News

Racerapport JMB

Det märks att säsongen är på väg mot sitt slut då det var ordentligt kyligt nere i Kågeröd. Inför denna tävling så var det som vanligt en del grejor som skulle ordnas på bilen då de 6 timmar långa racen sliter otroligt på grejorna. Inför denna tävling så bytte vi bland annat vattenpump och tändstift, som vanligt så var det ju dock inga större grejor.

Träningen ägnades åt att värma upp alla förarna och köra in en omgång nya däck inför tävlingen. Efter att alla hade fått känna på grejorna så släpptes Magnus ut med uppdrag att sätta en bra kvaltid inför racet. Då däcken inte var riktigt inkörda (detta skall igentligen göras någon dag tidigare så att gummit ’sätter’ sig) så blev det bara en 17: e tid denna gången. Nu är inte kvaltiden speciellt avgörande då det trots allt är 6 timmar från start till målgång och mycket hinner att hända under den tiden.

Kvart över tio så viftades den svenska flaggan av tävlingsledaren och fältet släpptes iväg. Magnus ökade successivt och vi klättrade stadigt uppåt i fältet. Magnus började åka riktigt fort under slutet på sitt pass med en tid på 1,12.9 som snabbast. Efter Magnus så hoppade en duktigt taggad Bengt in och satte upp ett rysligt tempo han med och tog många placeringar under passet, teamchefen misstänkte kraftigt att han jagade Magnus bästa tid i hopp om att vara snabbast även på Ring Knutstorp, lite intern tävlan är en bra sporre när man stundtals åker ’solo’ ute på banan.

Bengt åkte ett långt pass på ca 1,25 innan det var dags för undertecknad att hoppa i. Det märktes nu att bilen hade fått gå hårt under de 2 första passen då bromsarna vibrerade och kändes allmänt konstiga (det visade sig sen att en kolv kärvade och antagligen så slog sig skivorna lite av värmen). Efter bara 2 varv så var det dags för akutbesök i depån då tempmätaren var på rymmen i fel riktning. Efter lite meckande och luftning av systemet så hittade nålen hem till rätt läge igen och det var bara att sätta fart. Vi hade trillat ner en bra bit i ställningen, men det var bara att bita ihop och börja åka. Mitt pass var också ett lång pass och jag lämnade över till Rikard när det var 2 timmar kvar att åka i racet. Rikard fick ett bekymmersfritt stint och kunde lämna tillbaka till mig när det återstod 35 minuter. Jag fick order att jaga ifatt Häggenäsarna som låg ett varv före oss, men åkte lite långsammare varvtider för tillfället. Jag hade lite flyt då jag kom ut precis före pacecar och kunde minska avståndet till dem ganska så drastiskt direkt. När det återstod en kvart så såg jag dock, med blandade känslor, att de stod parkerade i grusfållan efter NGK med trasig växellåda. Den enes död är den andres bröd är ett uttryck som även passar i långlopp då Floda Bilringars Volvo la av på sista varvet och därmed hoppade vi upp på en sjätteplats totalt i racet! Bästa resultatet hittills och vi är mer än nöjda med säsongen så här långt. Nu ser vi framemot racet på Anderstorp där vi siktar på att komma topp tio igen.

Race On!

Johan

JMB Racing

(Evenemang: 2002-09-21 ERF 6-timmars långlopp Bil)
(Bild: 1404)