HMS News

Håkan Roos bröt

De enda svenska bilekipaget i Dakar-rallyt, Håkan Roos och Anders Vilhelmsson bröt rallyt under onsdagen med drivaxelbrott. Skåningarna som överraskande låg på 43:e plats.
– Ledsamt vi hade en bra tid även under onsdagen, säger Håkan Roos.
Skåningarna blev stående mitt ute i de största sanddynerna i Libyen. Drivaxelbrott höger fram samt trasig differential och de saknade reservdelar.

– De kom plötsligt, utan att vi gjort några stora hopp, förvisso hade vi en vältning under onsdagen som inte bör påverkat. Men det är möjligt att vi pressat materialet för hårt, säger Håkan Roos medan Procuratorteamet förbereder hämtning av resterna i öknen för transport hem till Malmö.

Samtidigt klättar det finsk-svenska teamet med Ari Vatanen och svenskan Tina Törner, under onsdagens etapp blev de trea och ligger nu femma totalt. Bilklassen leds fortsatt av Peterhanel.

För norrlänningen PG Lundmark fortsätter medvinden. Han led knappast under onsdagen av den handskada han ådrog sig vid tisdagens hopp. Under maratonsträckan på 691 kilometer gick han in på elfte plats och ligger tia totalt i mc-klassen.

Den andra svensken Björn Janssons öde är okänt, han hade inte nått etappmålet på onsdagskvällen. Låg efter tisdagen 135:a. Mc-klassen domineras av Sainet.

Pressrelease från http://www.dakar.nu.

Text: Sven Berggren

(Evenemang: 2003-01-01–2003-01-19 Paris Dakar Rally 2003)
(Bild: 1460)