HMS News

Daniel Ivarsson

Daniel Ivarsson kommer att köra SM i Formel Ford Zetec under 2003. Här presenterar Daniel sig själv.Jag heter Daniel Ivarsson och är 15 år och bor i Hjärnarp, utanför Ängelholm.

Mitt intresse startade på gokartbanan i Bolesta i Klippan där jag körde en del hyr kart. Våren 1998 bestämde jag och min pappa oss för att köpa en gokart,
vi köpte en Micro med en 85cc motor som gör ca 80km/h.
Den kostade 10.000 kr, den var inte så bra men trots det placerade
jag mig på en 15 plats av ca 50 st på min första lite större tävling, vilket jag var mycket nöjd med.

Nästa år, 1999 alltså gjorde vi en storsatsning vi köpte en ny gokart och följde med de s.k. Caroli teamet till Italien på våren för att ’värma upp’. Under 1999 gick det bra jag blev totalt 7:a av ca 60 st i Holiday race. Jag vann även en del andra mindre tävlingar.

År 2000 bytte vi klass från Micro 85cc till den lite mer ’trimmade’ klassen Mini som också är 85cc som gör ca 110km/h. Detta steget blev större än väntat så det var som att börja om på 0 igen. Så år 2000 blev som ett läroår i den nya snabbare klassen.

År 2001 investerade vi i en ny kart och det gick direkt mycket bättre, jag tror jag blev lite mer mogen till denna nya klass. Jag skördade lite mindre vinster, jag körde även en Dansk tävling där jag blev 3:a av ca 30st trots dåliga förhållande.

Fast den största framgången var nog att jag blev klubbmästare i KS Klippan, vilket jag var väldigt nöjd med. Vårt klubblag blev 2:a i de Sydsvenska Mästerskapet även kallat SGCC.

År 2002 började väldigt bra med en tävling där jag låg på en 4:de plats till jag fick en ’knuff’ och halkade ner till en 7:e plats av ca 70st deltagare. Senare under säsongen drabbades vi gång på gång av problem tekniska problem,
krockar, och mycket, mycket mer. Men när jag väl fick köra presterade jag
väldigt snabba varv, men tyvärr hade jag och min pappa inte turen med oss. Vi slutade säsongen redan i Augusti för att satsa på något större, Formel Ford Zetec.

Formel Ford Zetec är en formelbil med stötdämpare och 4 växlar, den gör ca 230km/h. Den liknar en liten Formel 1 bil utan vingar, se bilden. Motorn är en något trimmad Ford Mondeo motor på 1800cc.

I oktober testade jag Formel Opel som är mycket lik Formel Ford Zetec,
jag tog även licens. Den 19 oktober köpte jag min livs första Formel Ford.
Denna bilen ska jag köra Svenska mästerskapen 2003, vilket ska bli ett stort och extremt roligt steg.

Jag skall köra 6 tävlingar en i Falkenberg, en i Mantorp, en i Padborg i Danmark,
en i Karlskoga, en i Aalstraro i Finland och en på hemma banan Knutstorp.

Just nu håller vi på att få vår bil i toppskick, vi håller även på att leta
sponsorer samt en tränare/mentor. Allt sånt tar mycket tid fast det är samtidigt kul, fast det roligaste är ju självklart att köra.

Med vänlig hälsning

/ Daniel Ivarsson

Kontaktinfo: 0431-28313, kjell.ivarsson@koneo.se.

(Bild: 1465)