HMS News

Team Optimisterna, farliga veteraner i långlopp

En av förra årets utmanare i ERF-serien var Team Optimisterna från Hyllinge MS med sin Volvo S40.Teamet, som består av Klas Nilsson, Anders Nilsson, Jan Hansson och Lars Randau, är ett av Sveriges äldsta långloppsteam. Man började köra långlopp på Sturup Raceway redan för 11 år sedan. Då, med en bil som fick kosta max 8 tusen kronor. Tävlingsledningen värderade deltagande ekipage, som var väldigt standardbetonade, med helt vanliga gatdäck.

Inför förra årets säsong ställde man undan sin gamla Opel Manta, och köpte istället en Volvo S40 JTCC bil. Detta visade sig vara ett klokt val. Optimisterna hade vittring på en 2:a plats i serien, men man hade behövt ytterligare någon poäng i finalen på Anderstorp, så istället landade man på en hedrande 3:e plats totalt.

I vinter har bara vanligt underhåll utförts, inget har ändrats på bilen. Det finns ju ingen anledning att ändra på ett vinnande koncept. Självklart blir Optimisterna farliga i ERF även i år.
(Bild: 944)