HMS News

Premiär Racing-DM på Sturup Raceway

Årets banracingsäsong i Skåne inleddes i helgen med första deltävlingen i Södra Bilsportförbundets distriktsmästerskap i Racing på fint uppfräschade Sturup Raceway med Hyllinge MS som arrangör.Trots de något kylslagna och blåsiga väderförhållandena blev det, både arrangörs-och tävlingsmässigt, en mycket fin tävling.

I klass Standard Racing tog träningsettan Inge Elversson direkt kommandot, tätt följd av Niklas Johansson. Niklas utmanade till att börja med Inge, men Inge ’försvarade’ helt suveränt sin ledning och segern var aldrig direkt hotad. Johnny Nilsson utkämpade en fint fight med Claes Jarl om tredjeplatsen. Tyvärr fick Claes Jarl bryta med växellådshaveri. Zoran Lukic försökte därefter hänga på Johnny Nilsson, men gick slutligen in på en fin fjärdeplats.

I Volvo Original-klassen tog träningstvåan Björn Johansson starten med pole position- innehavaren Lasse Taipale i bakre stötfångaren. I slutet på andra varvet lyckades Lasse taipale ta sig förbi Björn. Dessa två utkämpade en fight där man nästan ’skiftade färg’ de första tio varven, men Lasse Taipale lyckades rycka lite och fick en lucka och vann slutligen ganska komfortabelt. Helt otippat körde kartingmästaren Richard Bengtsson in på en fin tredjeplats efter en mycket övertygande körning. Mjukt körande tjejen i klassen Mia Nilsson bärgade en fin femte plats efter en bra fight med Jörgen Welter.

Utöver DM-klasser kördes inbjudningsheat med specialbilar, sportvagnar och historiska bilar. Båda dessa heat vanns mycket överlägset av Erik Holmqvist i sin fina Marcos.

/ Claes Göran Elofsson

Resultat