HMS News

Dubbelseger för Marcus men inga SM poäng

När årets säsong för GT racingen drog i gång på Falkenbergsbanan i samband med STCC så var startfältet dessvärre för litet för att klassen skulle erhålla SM värdighet, endast 5 bilar dök upp på startlinjen.
Det är befogat att tala om kris i GT-klassen, som går en oviss framtid till mötes, åtminstone som supportklass till STCC.

Podium kom till start med en Porsche 996 GT3 RS och förarna Tomas Nyström samt Hyllinge MS Marcus Gustafsson som delade på denna bil. GT klassen tävlar i två heat om vardera 30 minuter + 2 varv med ett obligatoriskt förarbyte inlagt. I såväl lördagens som söndagens heat var det ingen annan bil på banan som kunde mäta sig med Podium teamet utan det blev två solklara segrar. -” Vi gjorde det vi skulle. Det var säker körning som det hela handlade om och en seger är ju alltid en seger”, kommenterade Tomas Nyström. -” Det är ju trevligare med rejält motstånd och många bilar men jag hoppas att det blir så redan vid nästa tävlingshelg, ” sa Marcus.

Sten Jarl med sin häftiga BMW Z3 var den andra Hyllinge MS föraren i det glesa startfältet. BMW’n har modifierats en hel del under vintern i garaget hos Jarls Bilservice i Helsingborg. Av resultatlistorna från Falkenberg framgår det att Sten landade på en 4:e plats i första heatet. I andra heatet måste något ha hänt eftersom Sten bara körde 3 varv.