HMS News

Johan plockade poäng i STCC

Det blev mer poäng än förväntat för Podium SEAT Sport och Hyllinge MS Johan Stureson i STCC premiären på Falkenberg.
Målsättningen var helt inriktad på att plocka så många poäng som möjligt för teamets båda förare Johan Stureson och Robin Rudholm.

”Vi inleder ju säsongen med att köra SEAT Leon Cup bilar, som egentligen inte hör hemma i dessa sammanhang, i avvaktan på att vi får de riktiga SEAT Toledo bilarna. Leon bilen är inte konkurrentkraftig nog i dessa sammanhang men vi har fått dispens att starta säsongen med dessa, berättar teamchef Lennart Pehrson.

Att det fattas en del effekt märktes redan i kvalet under lördagen där Johan Stureson var tolfte förare och Robin Rudholm femtonde. Teamts förväntningar var inte speciellt stora när det så var dags för det första STCC heatet för året på Falkenbergsbanan.

– ”Om teamets förväntningar inte var så stora så var jag själv mycket åksugen. Morgonens warm up gick bra och vi hade en bil som fungerade väl. I starten av heat ett så var det en hel del stökigheter som jag valde att försöka hålla mig undan från. Efter ett tag så lyckades jag nå en sjunde position i fältet och den platsen höll jag in i mål vilket var något bättre än vad jag hoppats”, berättar Johan Stureson efter målgång.

I det andra heatet så stod Johan Stureson i första ledet när starten gick och hängde med en stund innan de snabbare bilarna kom bakifrån. – ” Det var samma strategi som i första racet. Jag höll mig undan från de täta fighterna och inriktade mig på att komma i mål med en hel bil. Hela heatet fungerade bilen suveränt och jag körde på jämna varvtider hela tiden så det ser bra ut inför de kommande tävlingarna. Dagen slutade med två bra placeringar och jag har skapat en liten plattform att bygga vidare på, ” berättar Johan som flaggades av som åtta.

– ” Vi är mycket nöjda med denna premiär. Det gick bättre än förväntat även om det var tråkigt att Robin inte fick några poäng med sig från heat två, ” säger Lennarth Pehrson och teamets senior Picko Troberg med en röst.

(Bild: 1589)