HMS News

Racerapport ATM Racing

Så var det äntligen dags för den första tävlingen 2003. ERF långlopp Anderstorp den 27 April.Förare: Thomas Lindsjö, Martin Cruce, Johan Wramfelt och Kjell Strandberg.

Efter en första test den 22 april på Knutstorp, konstaterades det att bromsverkan var alldeles för stor bak (trots bromsvåg). Ställbar bromsreduceringsventil monterades och provades in (på WiLLY:s parkeringsplats) på fredagskvällen.
Detta hade vi verkligen nytta av på Anderstorps våta och hala asfalt.
Vi anlände till Anderstorp lördag kväll. Avlastning, besiktning och därefter mat o fika i husvagnen

Hela natten flödade herrens vatten, vilket inte förbättrade nattsömnen.
På söndagsmorgonen väckte stallchefen Thomas oss tidigt som vanligt. Visa licenser, byta hjul, torkarblad, tanka m.m. än en gång koll på allt. Regnet fortsatte att forsa ner.

Träning två varv per förare utom Kjell som fick fyra varv för att få upp ångan till startpasset, men naturen satte stopp efter två varv när Kjell parkerade Porschen ute i den småländska mossen efter rakan. In i depån och av med hjulen för avtvättning av de småländska balansvikterna som trängt in överallt i bilen.

Startposition i femte ledet var vi mycket nöjda med trots vi bara kört ett varv med tidtagning, eftersom transpondern satt fel. Starten går, in i dimman efter allt vattensprut från de andra bilarna. Kjell kör sina nittio minuter utan några större misstag. Byte till Johan som kör sina nittio minuter. Regnet fortsätter att ösa ner men Johan klarade körningen galant. Byte till Martin och även han klarade sina nittio minuter. Stallchefen Thomas kör i mål på en åttonde plats, vilket vi är nöjda med då våra Toyo R-däck inte är något att rekommendera i regn.

Efter målgång och inlåsning i besiktningshallen, konstaterades att rester av den småländska mossen återkommit på Porschen efter förra rengöringen. Ingen i teamet säger sig veta varför.

ÄN SLANK HAN DIT, ÄN SLANK HAN NER I DIKET. Fy fan vilken dag!

Men trots det fanns det de som hade det värre, nämligen våra funktionärer som stod ut i sex timmar i regn, blåst och 5 plusgrader för att vi skulle halka omkring på banan. Vi i ATM Racing Team tackar, tänker och hoppas att ni inte blir sjuka utan kan ställa upp till nästa tävling. Tack än en gång.

Tyvärr höll inte tidtagningsservicen måttet och även toaletterna och den övriga renhållningen kunde vi begära mer av. Varför inte flytta en av Anderstorps tävlingar till Jyllandsringen Kinnekulle eller Karlskoga? Anderstorp tycker väl inte att ERF-tävlingarna är så viktiga och lönsamma. Vart går startavgifterna?

Vår nästa investering blir nog en omgång regndäck. Det skall ju gå två tävlingar till på Anderstorp i år.

Ett stort tack Anneli, för god mat och service.

Vi hörs och syns på Knutstorp.

Kjell Strandberg för ATM Racing Team

(Bild: 1577)