HMS News

Sveriges största startfält!

Kommande helg, 24-25 Maj, är det dags för racing igen på Ring Knutstorp.Lördagen bjuder på klubbmästerskap i Roadracing och Banracing, där det senare dessutom har DM status. HMS klubbmästerskap är ett av Sveriges största, med många startande.

På söndagen körs ett 6-timmars långlopp i årets ERF-serie. ERF-serien, som arrangeras tillsammans av Anderstorp RC, Falkenbergs MK och Hyllinge MS, har på senare år utvecklats till Sveriges största långloppsserie. Till söndagens race är i skrivande stund
36 ekipage anmälda, i 11 olika bilmärke, alla i samma klass!

Bilarna är helt vanliga, som du och jag har hemma i garaget, visserligen
något modifierade. Men eftersom de måste hålla i 6 timmar i sträck, går det
inte att göra alltför extrema ombyggnader. I endurance racing är det viktigaste tillförlitlighet, uthållighet och framför allt ett bra teamarbete. Läs mer om ERF-serien på http://www.erf.nu.

(Bild: 1250)