HMS News

Utflyktstips

Efter en dag på Ring Knutstorp kan även den mest inbitne motorsport-entusiast känna sig tung i skallen av värme, motorbuller och adrenalin-rusningar. Övernattar du på banan så kan det vara skönt att åka iväg en stund i omgivningarna.Ett tips är att tillbringa kvällen på ena av de vackraste platserna på Söderåsen, Finstorp, bara ett stenkast från motorbanan.

Åk från Ring Knutstorp till Kågeröd.

Sväng höger mot Stenestad i korsningen mitt inne i Kågeröd.
Passera kyrkan och fortsätt ut ur Kågeröd.
Efter bara 2-3 km, en bit uppför Söderåsens sluttning, kommer man till Finstorps-sjön. Den ligger precis intill vägen, det går inte att missa.

Efter att ha förflyttat sin kroppshydda 30 steg från bildörren kan man ligga behagligt på rygg i gröngräset, höra fåglarna kvittra och vattnet skvalpa mot stenarna i strandkanten.

Att promenera runt sjön tar max 10 minuter. Egentligen är detta inte någon sjö utan en gammal fiskodlingsdamm. Det finns inplanterad regnbåge som man får fånga med fluga eller spinn-fiske. Mete är inte tillåtet. Fisket är gratis.
Skulle man ha turen att fånga en fisk i sjön kan man halstra eller grilla den över elden vid någon av grillplatserna kring sjön. Det finns också timrade bord/bänkar och raststuga med toalett.

Hit kan racing-teamet åka efter lördagens träningen för att grilla, mysa och ladda upp inför söndagens race. Ta med er grillkol, något att käka och en stol eller filt att sitta på.

Denna plats är som bomull för själen…

« Mer information
(Bild: 1707)