HMS News

Första året i racersportvagn

Perry Johansson, Finspångs MS, har tidigare tävlat i många år med täckta bilar i SSK-serien och Modsport, men kör nu första året i en öppen racersportvagn Radical Prosport.För närvarande ligger Perry och hans team 6:a i Sportscar Challenge och 3:a i Radical Cup.

’- Vi har mycket kvar att lära om den nya bilen både vad det gäller inställningar och körteknik (då jag tidigare kört framhjulsdrivet). Men hyfsat snabba tider och jämna resultat har gjort att vi plockat poäng och är med bra i sammandraget. ’

På senaste tävlingen, Anderstorp den 14 juni i Sportvagnsmästerskapet, så kraschade han på den fria träningen.

’ – Vi satte provisoriskt ihop bilen med delvis lånade delar. Bilen grovinställdes och vi hade bara ett sämre set däck kvar att använda. Vi var 2-3 s långsammare per varv än vid tidigare tester.’

I racet startade Perry som 8:a, körde upp sig till 3:e men fick släppa en placering på näst sista varvet. Under omständigheterna var 4:e plats mycket bra.

Nu laddar teamet för att komma väl förberedda till STCC & Öresunds GP 19-20/7.
Man vill definitivt ha ett ord med i laget om vem som skall plocka hem bucklorna på Knutstorp.

Länkar:

Perry Johansson Racing

Sportscar Challenge

’- Vi har mycket kvar att lära om den nya bilen både vad det gäller inställningar och körteknik (då jag tidigare kört framhjulsdrivet). Men hyfsat snabba tider och jämna resultat har gjort att vi plockat poäng och är med bra i sammandraget. ’

Tyvärr hade vi en krasch på fria träningen på Anderstorp 14 Juni. Vi satte provisoriskt ihop bilen (med delvis lånade delar) startade 8:a och blev 4:a i racet efter att ha legat 3:a till näst sista varvet. ’Efter kraschen hade vi bara grovinställt bilen, ett sämre set däck,lånade karossdelar, vi var 2-3 s långsammare/varv än vid tidigare tester så 4:a var väl ok.’

Nu laddar teamet för att komma väl förberedda till STCC &
Öresunds GP 19-20/7. Väl mötta där!

Länkar: Perry Johansson
–>

(Evenemang: 2003-07-18–2003-07-20 Öresund Grand Prix)
(Bild: 1697)