HMS News

Peter tänker vinna Sportscar Challenge

Helgen innan Öresunds GP, vid Svenskt Sportvagnsmeeting, då gick en drivaxel av redan på formationsvarvet. Nu vill Peter ha revansch.Peter Johansson från Vänersborg, tävlandes för SMK-Trollhättan, berättar:

’ – På kvalet var det mycket tätt i toppen. Vi exprimenterade med inställningarna för och försöka hitta det där lite extra till finalen.’

Tyvärr så fick alltså Peter lite snöpligt stå vid sidan av och titta på när Anders Gabrielsson och Hans Karinen gjorde upp om segern.

Peter har tidigare, som så många andra tävlat i Go-kart, med en 2:a plats i SM och 7:e i VM som främsta meriter. Därefter har det blivit lite rally fram till det att han började köra i RS1800 (Clubman). År 2000, 2001, 2002 vann han sportvagnserien i denna klass, och innehar samtliga nu gällande varvrekord i den klassen.

Denna säsong satsar Peter på Sportscar Challenge och en ’riktig’ RS-bil har införskaffats från Österrike, en PRC (Pedrazza Racing Car). Första tävlingshelgen på Falkenberg slutade Peter 7:a i första racet och vann det andra. På Mantorp vann han båda racen. Förra helgens race på Svenskt Sportvagnsmeeting ingick inte i Sportscar Challenge serien.

Peter leder serien inför Öresunds GP, före Hans Karinen och Anders Gabrielsson.

’ – Jag hade ser nu fram emot och få ge de båda Radical förarna en ordentlig fajt i Öresunds GP. Självklart är det jag som ska stå överst på pallen, nu ska de få spö.’

Men att vinna båda racen med omvänd startordning i det andra är en utmaning, det kan bli svårt på krokiga Ring Knutstorp. Det kommer garanterat att bli tät racing. Fyra, fem förare kommer säkerligen att köra under minuten. Det är alltså fler än Peter som aspirerar på pallplatserna.