HMS News

Jens Edman snabbast i DTC

Jens Edman, Kristianstad, satte sina danska vänner i DTC på plats med DTC-kvalets snabbaste tid. Medan de andra kämpade för att komma ifatt parkerade en cool Jens i depån och gick in i Peugeot-stallets ’syrgastält’.- Det känns mycket bra så här långt. Vi har gjord en hel del tester här på Knutstorp så vi visste ungefär hur vi skulle ställa in bilen. Vi har finjusterat en del och så här långt ser det ju bra ut.

Näst snabbast blev Casper Elgaard, BMW åtföljd av Henrik Lundgaard, Toyota, Jason Watt, Peugeot, och fd. DTC-föraren Kurt Thiim.

Edmans teamkollega i Peugeot, Jan Magnussen, hade däremot bekymmer liksom Värmlänningen Pontus Mörth. På Onsdagens test på Knutstorp gick Pontus Volvo som ett spjut, på dagens kval hostade och spottade den tidvis som en gammal PV utan K-sprit.

På Söndag förmiddag kör de åtta snabbaste förarna ett super pole-kval där
man gör upp om vem som får starta från pole position.

Därefter mönstrar alla DTC-förarna upp till grid-showen. Denna bör kollas in lite extra. Förra gången DTC körde i Sverige, på Mantorp, fick teamen själva utan förvarning ragga ihop sina grid-girls. Det betydde att en del av de lättklädda damerna hade skägg…!

(Evenemang: 2003-07-18–2003-07-20 Öresund Grand Prix)
(Bild: 1720)