HMS News

Johan Stureson i Superpole

Dagens STCC-kval blev en spännande thriller. 12 bilar inom en och samma sekund! Snabbast var Janne Flash Nilsson med den fantastiska tiden 1.02,992.
Därefter kom Fredrik Ekblom, Richard Göransson och Niklas Karlsson. Den största överraskningen var dock hemma-föraren Johan Stureson i sin nya Seat. Johan, som såg hur cool och avslappnad ut som helst, lyckades sätta dagens 5 snabbaste tid, och därmed är Seat’s första Superpool ett faktum.

Det betydde att många av de övriga etablerade STCC-förarna kunde känna sig rökta, tex Audiförarna Kristoffersson, och Tobias Johansson, Engström i Hondan, liksom resten av BMW-gänget och norrmännen i sina nedtyngda BTCC-bilar.

I morgondagens Superpool skall de första åtta göra upp om ordningen på start-griden. Det kommer att bli en rysare. Den som kan hålla nerverna bäst i styr kommer att stå först och ha fördel in i Ring Knutstorps krasch-rika förstaböj.

(Evenemang: 2003-07-18–2003-07-20 Öresund Grand Prix)
(Bild: 1719)