HMS News

Johan Sturesson överraskar

Sexa i STCC-mästerskapet i halvtid, skåningen Johan Stureson, Hyllinge MS, har levererat en präktig överraskning lagom till hemmatävlingen på Ring Knutstorp.- Alla krockar med alla, medan vi lunkar på.

Han säger det på sitt trygga, lugna skånska sätt. Den 29-årige kristianstadföraren är på gränsen till blygsam. Åtminstone om man jämför med många andra av STCC-förarna.

– Vi har plockat poäng i samtliga lopp.

Något ingen ens vågade hoppas på när säsongen startade. Johan Sturesons Seat-team hade problem, tvingades starta säsongen i betydligt långsammare ´lånebilar´ och först till Falkenberg, nu senast, kom deras riktiga bilar och inte förrän nu på Knutstorp kan de kasta sig in i leken på allvar.

– Annorlunda, men härligt att få tävla på lika vilkor, säger Johan.

Den överraskande säsongstarten för Johan Sturesson har förändrat synen på utgången av årets mästerskap.

– Än har jag inte vågat sätta någon målsättning, men snart kanske man kan drömma om topp fem, eller kanske rent av topp tre.

Johan Stureson trivs i STCC. Han har ingen längtan tillbaks ut i Europa. Har tävlat i första hand i Tyskland, de senaste tio åren, i Formel 3, EM i Truck Racing, GT-bilar etc.

– Utlandet känns som jag har bakom mig.

De hårda tagen i STCC skrämmer honom inte.

– Jag tycker inte det är för tufft. Är det jämnt så blir det tufft. Hittills har jag inte varit med om någon vansinneskörning.

Nej, nu ser han framemot favoritbanan Ring Knutstorp och Öresunds Grand Prix i helgen. Fem gånger har han startat på banan, i Formel 3 och GT-bilar. Han har aldrig missat prispallen

– Men nu är det ett annat motstånd

Han är den STCC-förare som har närmast till Ring Knutstorp. Han ser det som en anledning att än en gång kliva upp på prispallen på den skånska racerbanan. Han bryr sig inte om att konkurrenterna heter Fredrik Ekblom, Janne ´Flash´ Nilsson, Richard Göransson, Tomas Engström etc…

/ Sven Berggren

Källa: www.stcc.se

(Evenemang: 2003-07-18–2003-07-20 Öresund Grand Prix)
(Bild: 1589)