HMS News

Dubbelser för Cooper Ejes i S60 Challenge på Knutstorp

Team Cooper Ejes drog vinstlotten i S60 Challenge i helgen.
Två segrar efter hårt jobb.
– Teamet har gjort ett fantastiskt jobb så det känns oerhört roligt att vinna, säger Daniel Andersson efter att han vunnit det andra racet.
Daniel Andersson var först inbladad i kraschen på Falkenberg för två veckor sedan. På grund av detta missade han också en hel dags träning på Knutstorp på onsdagen då teamet jobbade febrilt med att få ordning på bilen igen. Detta lyckades man med till kvalet, då uppstod nästa problem då man fann en ventil på Anderssons bil som inte var godkänd, därmed diskvalificerades han och många fler från kvalet. Det blev trots allt detta en åttonde plats i första racet på lördagen och en seger för teamkompisen Mårten Sahlström. Sedan kom den riktiga revanschen. En seger i race två.

– Det här kan bli en oerhört viktig vändning. Efter alla dessa krascher och diskvalificeringar var det oerhört skönt at få vinna. Särskillt också när teamet jobbatså hårt med att få ordning på bilen, säger han efter segern.

Andersson ledde loppet från start till mål. De första tre varven var han uppvaktad av Tommy Brink, sedan drog han ifrån och kunde lägga sig i ett lugnt och behagligt tempo. Tommy Brink, som är den ända skåningen i startfältet, gjorde två utmärkta race under helgen, 6:a i det första och 2:a i det andra.

Daniels segern innebär att han klättrar förbi Daniel Haglöf i mästerskapet och ligger nu trea bakom Jimmy Johansson, som leder, och Tommy Brink, som ligger 2:a i tabellen.

(Evenemang: 2003-07-18–2003-07-20 Öresund Grand Prix)
(Bild: 1741)