HMS News

Skåningar i topp på Newsrace-träningen

Träningen inför helgens Kvällspostens Newsrace var redan i gång under fredagen på Ring Knutstorp. Som motsats till Öresunds GP, så bjöd skåne på ganska kyligt väder, och på eftermiddagen även regn. Men ’skåningarna’ var desto hetare.
S60 Challenge

Tommy Brink var som väntat vass i den vita S60’n från Bilmånsson’s. Pressen är stor på Tommy på hemmabanan, och han tycks palla trycket, var snabbast både på vått och torrt.

Veidec Trophy

Även om Stefan Folkesson från Kristianstad inte kan vinna mästerskapet i Vediec Trophy, så har han gett sig katten på att åtminstone vinna Newsracet och kanske kunna bärga tredjeplatsen i mästerskapet. Med ny motor putsades tiderna, Stefan var näst snabbast på dagens träning.

– Nytt personbästa, en och en halv sekund bättre än förra gången på Knutstorp. Den går ruggit bra, jag behöver inte alls växla lika mycket.

Den enda som kunde matcha skåningen var en imponerad Christer ’Cralle’ Lindholm.

– Jag är förvånad att han är så snabb. Men han orkar inte hela distansen. Problemet är var jag kan köra om honom. Är han snabbare på rakan så kan det bli svårt att komma förbi. Men jag har två lursvängar, säger Christer ´Cralle´ som just leder mästerskapet och var snabbast under fredagen.

Historic

Även i Historic dominerade skåningarna. Så länge banan höll sig torr var Pekka Nyström från Höganäs snabbast i sin Chevrolet Corvette. Men när regnet föll kunde han inte sätta emot Hyllinge MS Tommy Brorsson från Örkelljunga, i sin nybyggda blå

Ford Escort.
Tommy’s dotter Jenna har ju i år ’snott’ Cortinan och håller på att rensa prisborden med den i HTCC. Det var bara för Tommy att börja bygga en ny bil under vintern och våren. Första riktiga testet var på sommarens Svenskt Sportvagnsmeeting på Knutstorp, och nu tycks det bara gå fortare och fortare.

I morgon Lördag kommer kvalen igång och då kommer även STCC att känna på asfalten. Och det finns skåningar i den klassen också…!

(Evenemang: 2003-08-29–2003-08-31 Kvällspostens Newsrace)
(Bild: 1007)