HMS News

Brink knep segern!

Det uppstod stor dramatik på finalvarvet i S60 Challenge första race på Knutstorp. Mästerskapsledaren Jimmy Johansson och förra årets totalsegrare Daniel Haglöf låg i en tät duell. Jimmy halkade ner från ledning till fjärdeplats. Tommy Brink vann.Haglöf drabbades av tidstillägg och slutade tolva. – Det handlar om att ge och ta, säger Haglöf.

Det första racet i S60 Challenge

Brink segrade!

Haglöf passerar Brink.

Haglöf passerar Johansson.

på Knutstorp var det hittills mest dramatiska
som utspelats i år.
Först en rejäl batalj i kurvan efter start och målrakan där Jimmy Johansson lyckades ta sig upp i ledning från fjärde startposition. Den bevakade han sedan till synes tryggt. Men fjolårssegraren Daniel Haglöf som startade pole och blivit av med sin ledning hade andra planer.

– Jag knappade in på Jimmy och inför det sista varvet låg jag alldeles bakom honom, berättar Haglöf.

När det återstod drygt ett halvt varv av racet låg de båda jämsides. Tommy Brink låg då bakom och avvaktade.

– När de båda låg jämsides så förstod jag att det aldrig skulle gå. Till sist fick jag också en chans när de båda gick ihop i hårnålen så jag smet förbi, berättar Brink som vann racet.

Ur duellen klarade sig Haglöf kvar på en andraplats medan Jimmy tappade till en femte. Johansson uppfattade situationen som ojuste och även domarna som tilldömde Haglöf ett tidstillägg på 20 sekunder. Det innebar en tolfte plats istället för en andra.

– Jag tycker inte att jag har kört ojuste. Det handlar om att ge och ta, säger Haglöf.

Det är upplagt för ännu mer dramatik i det andra racet som avgörs på söndag på Ring Knutstorp. I pole position står då Jens Hellström. Brink står i fjärde startled och Johansson i tredje. Haglöf kommer att vara rejält revanschsugen från sin tolfte startposition.

Källa: www.stcc.se

(Evenemang: 2003-08-29–2003-08-31 Kvällspostens Newsrace)
(Bild: 2040)