HMS News

Cralle i pole före Folkesson

Christer ´Cralle´ Lindholm i sin första våldsamma vurpa på tre år. Fem minuter senare med skadad fot och blod från ögonbrynet satte han snabbaste varv med reservcykeln.-Jag vet inte riktigt vad som hände. Plötsligt fick jag en våldsam ´highside´, säger han.

I 120 kilometers hastighet, i kurvan efter långa raksträckan, tappade Cralle kontrollen och flög av cykeln som for in i skyddsräcket. Direkt sprang han tillbaks till teamet, bytte hjälm och upp på reservcykeln. Diskuterade med tävlingsläkaren och ut igen. Efter tävlingen uppstod en diskussion om han skulle uteslutas ur kvalet.

– Läkaren stod ju där och lät mig köra.

När passet var slut åkte han tillbaks till läkaren och blev sydd i höger ögonbryn. Olyckan var den 39-årige rutinerade mästarens första riktiga krasch på tre år.

– Jag hade en mindre krasch här på Knutstorp för ett år sedan.

Tvåa, 3/10-dels sekund efter Christer ´Cralle´, överraskande skåningen Stefan Folkesson.

– Jag är imponerad att han bara hoppade över på en annan cykel och var snabbast, säger den 31-årige kristianstadföraren som ännu aldrig vunnit, men tagit massa andra och tredje platser.

– Men i loppet skall jag ta starten och sen skall de få sig en match som heter duga.

1.000-tals åskådare från Kristianstadtrakten kommer att heja fram Stefan Folkesson som är på jakt efter en slutlig tredje plats i Veidec Trophy.

– Vi skall inte ha några 08:or överst på prispallen.

Men han får se upp med ´Cralle´ och Jimmy Lindström från Södertälje som var trea på kvalet trots att han kämpade med el-fel på sin ordinarie cykel och bytte till reservcykeln. Fyra Lars-Erik Landström, före Fredrik Jansson som är både förare och mekaniker sedan hans mekaniker tvingats åka hem med trasig rygg.

Bild: Skoj att åka hoj…

(Evenemang: 2003-08-29–2003-08-31 Kvällspostens Newsrace)
(Bild: 2028)