HMS News

Viper före Porsche i GT

Som vanligt blev det en överlägsen seger för Vipern med Björk/Holmstedt i en rumphuggen GT-klass.Är det inte en röd Viper i täten så är det en gul Viper i täten. Podium-Porschen med Nyström och Djon Clausen gjorde vad de kunde, och plockade hem en fin andra plats, men materialet är ju inte samma.

Bara 8 bilar på startlinjen. Två av dem blev varvade innan målgång. Det är för alla äkta banracing-entusiaster sorgligt att se på när GT-klassen i svensk banracing sakta

håller på att avlida. För visst är det något speciellt med dessa muskedunder med feta sulor och massor hästkrafter. Alla de inre organen mellan hakan och underli…eee magen, dallrar när de mullrar förbi. Drar man in en nypa luft med näsan, luktar det mer bromsklossar, olja och gummi än i någon annan klass.

En kvalificerad gissning är att GT-klassen är stendöd i samma ögonblick som målgången på Mantorp om några veckor, och nästa år ersatt av den nya Porsche-klassen. Passa på och njut i morgon i GT-race 2, det lär bli

sista gången på lång tid framöver som du får chansen…

/ Mikael Persson

www.aktuellmotorsport.se

(Evenemang: 2003-08-29–2003-08-31 Kvällspostens Newsrace)
(Bild: 2049)